L'excés de sofà i la falta d'activitat física durant el confinament són una de les causes d'aquest possible augment de pes, però el principal problema és, un cop més, el que mengem. I no tant el que mengem en els àpats principals, sinó el que anem picant entre hores. Aquest és un problema habitual, que ara amb el confinament s'ha accentuat perquè moltes persones mengen en moments d'ansietat. Si la quarantena està acabant amb la vostra paciència i no podeu evitar l'assalt constant a la nevera o al rebost, us proposem quatre consells per evitar-ho o, al menys, tenir-ho controlat. Aprèn a diferenciar entre gana real i gana emocional. Si acabes de fer un àpat principal complet i al cap d'una hora sents que encara tens un racó per omplir, el més probable és que sigui gana emocional, perquè des del punt de vista nutricional no et cal. Atura't un moment i pensa si realment el teu cos ho necessita.   Canvia el que piques. Per norma general, quan mengem per ansietat no busquem pastanagues, si no aliments hipercalòrics, molt saborosos, rics en hidrats refinats, greixos de mala qualitat, excessivament dolços o amb massa sal (o tot alhora!). Mira de picar aliments saludables i saciants (que continguin fibra) com fruita, fruita seca sense sal o fins i tot verdures crues presentades d'una manera atractiva: bastonets de pastanaga amb humus, per exemple. No tinguis productes hipercalòrics a l'abast. Aquesta és una de les millors solucions. Si tens productes d'aquest tipus a la nevera o al rebost i tens gana, te'ls menjaràs. No els compris i tema solucionat! Tingues un bol amb fruita a la vista. Els estudis ens diuen que si tenim aliments saludables a prop, en mengem més. Beu aigua. Si creus que tens gana i has menjat bé, és possible que l'estiguis confonent per set. Beu aigua o infusions primer: segurament et passarà la gana.