Estat de Gràcia

Carme Forcadell: "El canvi més important del segle XXI és el que protagonitzarem les dones"

L'expresidenta de la cambra adreça una carta a les diputades coincidint amb el primer Parlament de les Dones de Catalunya
TEMA:
Parlament de Catalunya
Parlament de les Dones

L'Estat de Gràcia ha tingut accés a la carta que l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell ha enviat a les companyes diputades i dones del Consell Nacional de les Dones de Catalunya que avui participen d'una sessió inèdita:

 

Estimades amigues,

Celebro enormement aquesta iniciativa del 'Parlament de les Dones'. Espero que no sigui només un acte fruit de l'oportunitat política i que tingui continuïtat de decisió i d'acció, perquè en aquests moments és més necessari que mai que dones amb ideologies diferents, amb opinions diferents i amb projectes de vida diferents, ens unim i treballem juntes. Perquè més enllà de les diferències, compartim la condició de dones i estic convençuda que en un moment o altre de la nostra vida hem patit discriminacions únicament i exclusiva pel fet de ser-ho.

Mai no ens hauríem imaginat que al segle XXI hi hauria forces polítiques que gosarien posar en dubte la violència contra les dones o els drets del col·lectiu LGTBI, i estem veient com de la forma més impune i descarada ens volen fer retrocedir segles de lluita feminista. Mai no ens hauríem imaginat que des de Parlaments democràtics es poguessin proposar polítiques reaccionàries i negacionistes de la igualtat social i laboral. No ho permetrem: unim-nos contra les polítiques retrògrades i feixistes i continuem avançant.

Hem fet molt i ens falta molt. Només cal recordar el nombre de dones que hi ha a la mesa d'aquest Parlament o el nombre d'alcaldesses en poblacions de més de 50.000 habitants per posar exemples pobles o què se n'ha fet de la reforma horària que vaig tenir l'honor d'implantar. Sé que s'està fent el Pla d'Igualtat i me'n sento molt orgullosa, però ara cal dur-lo a la pràctica.

Recordem els dos darrers 8 de març, aquesta onada de dones diferents sortint al carrer per defensar els nostres drets. Tenim força. Som moltes i tenim la raó. El canvi més important del segle XXI és el que protagonitzarem les dones. La revolució més important del segle XXI és la feminista. Ho saben i per això criden més que mai, per això ens volen aturar amb polítiques negacionistes i feixistes. Però no ho aconseguiran. Juntes assolirem el nostre objectiu. Volem viure, som dones, som feministes, volem una societat justa, solidària, democràtica i sense discriminacions. El futur està a les nostres mans i juntes el farem possible.

Carme Forcadell Lluís, Mas d'Enric. 1 de juliol de 2019, 466 dies de presó

 

L'"Estat de Gràcia" es fa aquest dilluns des del Parlament de Catalunya, amb el president del Parlament, Roger Torrent, la presidenta del Consell de les Dones de Catalunya, Núria Balada, l'advocada Carla Vall, i la periodista Danae Boronat, entre altres, com a convidades.

ARXIVAT A:
Parlament de Catalunya

ÀUDIOS RELACIONATS