El viral del "Popap"

Sàtira i crítica: l'1 d'octubre vist per il·lustradors i humoristes gràfics internacionals

L'anàlisi del referèndum a través de les vinyetes publicades a mitjans de tot el món, com ara "The Guardian" o "Il Corriere della Sera"
Il·lustracions publicades a "De Standaard", "The Guardian" i "Goal" per informar del referèndum català
Il·lustracions publicades a "De Standaard", "The Guardian" i "Goal" per informar del referèndum català

Les imatges de la violència policial per reprimir el referèndum de l'1 d'octubre han fet la volta al món i són portada de nombrosos mitjans de comunicació.  A les seccions d'opinió, l'1-O també és un tema destacat, incloent les vinyetes. N'hem recollit algunes de les més destacades i més compartides a les xarxes socials.

The Guardian (Regne Unit)

Barcelona, una ciutat turística i plena de policies que estomaquen ciutadans amb paperetes. La visió de l'il·lustrador Ben Jennings per al rotatiu britànic.

Corriere della Sera (Itàlia)

El dibuixant Giannelli signa al diari italià una il·lustració en què acusa els independentistes de trencar la unitat de l'Estat espanyol.

The Telegraph (Regne Unit)

"The Telegraph" compara la coneguda imatge del milicià de Robert Capa amb les càrregues policials de l'1 d'octubre.

De Standaard (Bèlgica)

Aquesta publicació belga és molt crítica amb els fets de l'1 d'octubre. A la vinyeta, l'il·lustrador Lectrr, compara el concepte de democràcia vist des de Catalunya i des d'Espanya.

Goal (Estats Units i Regne Unit )

La web esportiva "Goal" es fa ressò del suport de Gerard Piqué al referèndum. El jugador del FC Barcelona es va emocionar parlant de l'1 d'octubre. Les seves declaracions són un dels continguts més escoltats a la web de Catalunya Ràdio.

Weser Kurier (Alemanya)

Aquest diari dels lands alemanys de Bremen i Niedersachsen és contundent en condemnar la violència a Catalunya. A la seva vinyeta, el rotatiu escenifica una conversa entre dos ciutadans que fugen de les pilotes de goma de la policia: "Nosaltres només volem votar i ells ens disparen". "Això em sembla molt espanyol."

Financial Review (Austràlia)

L'il·lustrador David Rowe s'inspira en Francisco de Goya, un dels grans pintors espanyols, i escriu a la publicació australiana "Financial Review": "Després de Goya - Saturn devorant el seu fill".