ANÀLISI

Entusiastes del "fes-ho tu mateix"!

El Sónar inclourà la Maker Faire, un esdeveniment per reivindicar la creativitat i l'experimentació del "fes-ho tu mateix"

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Albert Murillo

Director i presentador del "Generació digital"

@albertmurillo
Actualitzat

Aquests dies, el Festival Sónar està anunciant totes les seves novetats i una de les que més il·lusió m'han fet és l'edició de la Maker Faire, un esdeveniment nascut l'any 2006 als Estats Units i que ara té edicions a tot el món.

L'any passat ja es va celebrar a Barcelona gràcies a Sokotech, i aquest any aprofita la velocitat del Sónar+D per reunir més de 140 "makers" amb la idea de potenciar al màxim els creadors locals al Pavelló Italià de Fira Barcelona Montjuïc els dies 17 i 18 de juny.

La potència creativa del "do it yourself" s'encomana i aquest tipus d'esdeveniments són el lloc perfecte per iniciar-te en un univers que sembla totalment inabastable, almenys en els límits que permet la imaginació.

Si entrem en aquest món, tenim la possibilitat de fer tecnologia amb l'ajuda de plaques com la Raspberry Pi o la Genuino. Això ens portarà a endinsar-nos en el món de la programació.

També podem crear a partir d'impressores 3D o combinar la programació i el maquinari per fer videojocs, com per exemple MakerBuino.

Els artesans digitals poden canviar el món. A mi personalment em fa feliç veure que existeix l'associació Kid's Kitcar, en què, amb l'excusa de fer curses de cotxes, els nois els construeixen des de zero. Ells també seran a la Maker Faire. Podríem continuar parlant de ciutats intel·ligents, música o robots per fer la vida més fàcil i milers de coses més.

Aquesta Maker Faire està organitzada per Sónar, FabLab Barcelona i Soko, amb el suport de la revista "Make", que va néixer precisament amb la idea de popularitzar aquest corrent creatiu.

Anar al contingut