Enric Calpena

"En guàrdia!" arriba al programa número 700 com a líder de la seva franja

El programa realitzat pel periodista Enric Calpena obté 37.000 oients en la primera onada de l'EGM del 2018, xifra que suposa un augment del 147% de la seva audiència en l'últim any.

Actualitzat

"En guàrdia!", el programa que acosta la història als oients de Catalunya Ràdio, amb Enric Calpena, ha arribat a l'edició número 700 com a programa líder de ràdio a Catalunya en la seva franja , amb 37.000 oients, segons les dades de la darrera onada de l'EGM, corresponents al primer trimestre del 2018. Aquesta xifra suposa un increment d'un 147% de la seva audiència respecte de la mateixa onada de fa un any.

En la seva setzena temporada en antena, el programa registra el 2018 les millors audiències digitals des del seu naixement, amb més d'11.000 reproduccions a la carta de mitjana mensual, el 65% de les quals es fan des de telèfons mòbils. Des de l'any 2012, moment a partir del qual es disposa de dades d'audiència digital, "En guàrdia!" acumula 606.000 reproduccions d'àudio a la carta.

Aquesta temporada, el programa dedica la sèrie especial de sis capítols "Episodis de la Guerra Civil", centrada en alguns moments destacats d'aquesta etapa històrica. Diumenge passat, 27 de maig, es va emetre el quart capítol de la sèrie, sobre la desfeta d'Alacant. Com sol passar en qualsevol conflicte bèl·lic, els darrers dies de la guerra van sumir les principals ciutats en la confusió i el caos; l'entrada de l'exèrcit vencedor coincidia amb l'èxode dels republicans, temorosos d'una repressió que tot just acabava de començar. Al port d'Alacant, els darrers dies de març del 1939, més de deu mil refugiats esperaven poder emprendre el camí de l'exili. Enric Calpena en va parlar, en el programa número 700, amb Josep M. Solé i Sabaté, historiador i col·laborador habitual del programa, i Francesc Viadel, professor de Periodisme a Blanquerna, doctor en Sociologia per la Universitat de València i coautor de l'article "Alacant 1939: l'exili impossible", publicat al setmanari "El Temps".

El programa "En guàrdia!" s'emet els diumenges de 15.05 a 16.00 a Catalunya Ràdio.

 

catradio/enguardia

facebook.com/enguardia

twitter.com/enguardia

 

 

Anar al contingut