ANÀLISI

Empresa per sorpresa

Si amablement he cedit tota la meva informació a grans empreses com Facebook, Netflix o Spotify, vull que em sorprenguin!

Actualitzat

"La vida te da sorpresas, sorpresas te da la vida", canta Rubén Blades a "Pedro Navaja", amb una efusivitat inversament proporcional a com Thom Yorke entona el clàssic de Radiohead "No surprises". La vida, en sí, ja és una sorpresa, i si recordem els millors moments de la nostra vida, la majoria van ser causa o conseqüència d'una sorpresa.

Fins fa pocs anys, els regals sorpresa eren una exclusiva de la teva parella, els teus amics o la família més propera. Fenomens smartbox a banda, la irrupció de les nostres dades com a valor de mercat ho ha canviat tot. Grans corporacions com Netflix, Spotify o Facebook ja et coneixen millor que els amics de tota la vida, a qui, per cert, cada dia veus menys.

Sabent això, si amablement he cedit tota la meva informació sobre gustos, inquietuds, aficions i il·lusions a aquests senyors amb corbata (perquè sí, desgraciadament, la majoria són senyors i no senyores), vull treure'n algun benefici. Vull que em sorprenguin.

Posaré alguns exemples. Voldria anar a un restaurant (sense deixar-m'hi mig ronyó i part de l'altre com a l'Enigma d'Albert Adrià) i que em fessin un menú segons les meves puntuacions a TripAdvisor. Voldria anar al Primavera o al Sónar i que em fessin un itinerari de concerts en funció de les meves estadístiques a Spotify. Voldria que el Cinema Phenomena m'enviés un mail recomanant-me sessions sorpresa només de pelis de directors que he puntuat amb més d'un 8 a Filmaffinitty. Pagaria una quantitat fixa cada X temps per rebre periòdicament un llibre d'Amazon que em podria agradar, basat en les meves compres recents i el meu historial de prèstecs a la biblioteca. Viatjaria a una ciutat cegament segons les meves cerques a Google Maps. No és un capítol de "Black Mirror", és la vida real. Ho sabeu tot de mi i no puc fer res per evitar-ho, així que jo també vull jugar. I vull sortir-ne guanyant. Sorpreneu-me fins que ja deixi de ser sorpresa.

Anar al contingut