Empastifar

Al món de l'ensenyament hi ha un abans i un després dels grups de WhatsApp de pares i mares d'alumnes

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto37

Manel Laborda

Cap de la secció de Societat de Catalunya Ràdio

@mlaborda43
Actualitzat

Un tribunal de Pontevedra ha condemnat una dona a pagar 630 euros a una professora que va ser atacada des del grup de WhatsApp de pares i mares de l'escola.

La mare en qüestió va acusar la professora de maltractar físicament i verbalment el seu fill, de 10 anys, i també considerava que s'havia cruspit l'entrepà del seu nen. La dona va animar, en un missatge posterior al grup de WhatsApp, a controlar i recollir altres exemples de mal comportament de la docent per plantar-li cara.

La jutge creu que aquesta actitud ataca l'honorabilitat i el crèdit de la professora. En la sentència, la magistrada subratlla que no es detecta cap penediment de la mare i alerta del nul esforç que fa per comprovar si el que fa circular és cert. I aquí toca un dels elements clau dels grups de WhatsApp. És la tendència a escampar la porqueria sense cap rigor.

Probablement, pel món de l'ensenyament hi ha un abans i un després dels grups de WhatsApp de pares i mares d'alumnes. Serveix per repassar deures, avaluar professors o muntar festes d'aniversaris. Control del dia a dia escolar des de fora del centre i escrit a 40 mans, amb redaccions  sense ànima i ironies impossibles que difícilment es perceben.

L'altre element que destapa aquest cas és la credibilitat infinita que sovint es dona als fills. La mare condemnada mai va qüestionar l'escena d'una professora donant una queixalada a l'entrepà del nen, de 10 anys, a l'hora del pati. La fantasia de l'alumne aquesta vegada no ha sortit gratis.

Anar al contingut