Montse Virgili, realitzadora de "Les dones i els dies"
Montse Virgili, realitzadora de "Les dones i els dies"
DISSABTE, A LES 00.05

Els receptaris fets per dones, a "Les dones i els dies"

Demà, dissabte 26 de març, a partir de les 00.05, Montse Virgili entrevistarà Glòria Baliu, autora de més de 30 receptaris. El seu primer èxit editorial va ser "La cuina d'avui". Publicat per primer cop l'any 1967, es va popularitzar gràcies a les seves receptes pròximes, senzilles i, sobretot, molt fiables. Més d'una generació de catalans ha après a cuinar gràcies a les seves pàgines, ja que d'aquest receptari se n'han fet 25 edicions.

"Les dones i els dies" d'aquesta setmana també farà un repàs a les figures europees i nord-americanes que han deixat una herència importantíssima en forma de receptaris. Per exemple, Eliane Thibaut Comalada (cuinera de la Catalunya Nord, historiadora de la gastronomia i divulgadora); Simone Ortega (autora de "1080 receptes de cuina", un dels llibres més divulgats a l'estat espanyol); María Mestayer de Echagüe, coneguda com la Marquesa de Parabere (gastrònoma, escriptora i empresària espanyola, autora de diversos receptaris i estudis culinaris); i Julia Child (coneguda per introduir la cuina francesa al públic nord-americà amb el seu llibre de receptes "Mastering the Art of French Cooking"). 

El programa "Les dones i els dies", dirigit i presentat per Montse Virgili i que posa en relleu les dones de diferents àmbits i èpoques, s'emet a Catalunya Ràdio les nits de dissabte a diumenge, de 00.05 a 01.00.  

 

Anar al contingut