Canvien la pancarta al Palau de la Generalitat. La nova té un llaç blanc amb una franja vermella i reclama igualment la llibertat dels presos políti…
Canvien la pancarta al Palau de la Generalitat. La nova té un llaç blanc amb una franja vermella i reclama igualment la llibertat dels presos polítics i exiliats
ANÀLISI

Els llaços i el judici

Dos conflictes vinculats, protagonistes de la reflexió de Joan Rusiñol sobre l'actualitat política catalana

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

La informació política pivota, aquests dies, sobre dues grans qüestions: el judici al procés i la polèmica pels llaços grocs a les façanes d'alguns edificis públics. A les redaccions, els dos temes competeixen per obrir informatius, tot i que formen part d'una mateixa realitat que, es pensi com es pensi, és insòlita.

Hi ha punts d'intersecció clars. Per exemple, dos magistrats del tribunal que jutja els líders independentistes formen part de la Junta Electoral Central. Aquest dijous a la tarda, Ana Ferrer i Luciano Varela no assistiran a la reunió d'aquest òrgan, un element que indica fins a quin punt les fronteres són poroses, fins i tot per als mateixos magistrats del Suprem. Al Parlament, el cara a cara d'aquest dimecres entre el president Quim Torra i la cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha lliscat amb una enorme facilitat dels símbols als presos, polèmica inclosa.

El color groc és, per a una part de la ciutadania, una expressió d'injustícia, d'excepcionalitat; per una altra part, una invasió de l'espai públic intolerable. Aquesta controvèrsia, però, acabi com a acabi, és només l'epidermis d'un conflicte polític més profund, que previsiblement es tornarà a endurir amb la proximitat d'unes eleccions en què alguns candidats, en comptes de fer campanya, estaran sent jutjats al Suprem.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut