La Marató 2018

Els gossos destronen els gats a la xarxa

Arran de l'espot de "La Marató", coneixem alguns dels gossos més virals a Instagram, YouTube, Twitter i Facebook
Mariona Costa
Doug the pug, un dels gossos més populars a Instagram

Doug the pug, un dels gossos més populars a Instagram

Fa uns dies, al programa "Popap" de Catalunya Ràdio, Mariola Dinarès parlava amb els creadors de l'anunci de "La Marató" (inspirat en la història real de Hachiko) sobre com els gossos s'han convertit en els reis de la xarxa i la publicitat.

L'últim que ha triomfat, per exemple, ha estat el de l'expresident George Bush pare, mort a principis de desembre. Sully es va estar estirat al costat del fèretre durant tot el funeral, una imatge que el portaveu de la família va fer viral a Twitter.

 

Instagram és una de les xarxes socials on els gossos trepitgen cada vegada més fort, independentment del seu tamany. Una de les estrelles indiscutibles és Jiffpom, un Pomerània amb aspecte de nino de peluix i gairebé 9 milions de seguidors.

 

A post shared by jiffpom 🐻 (@jiffpom) on

 

Si poguessin parlar, no sabem què n'opinarien, però Doug The Pug és un gos carlí de Nashville, a Tenessee, que s'ha fet molt conegut gràcies a les disfresses que li posen. Té 3 milions i mig de seguidors i la seva fama s'ha estès tant que fins i tot ha aparegut en xous de televisió i en algun videoclip.

 

A post shared by Doug The Pug (@itsdougthepug) on

 

Marnie The Dog és una gossa de raça shihtzu que, per culpa d'una malaltia, va sempre amb la llengua fora i el cap tort. Va ser adoptada d'un refugi als 11 anys i ara en té 17 i més de 2 milions de seguidors.

 

A post shared by Marnie The Dog (@marniethedog) on

 

Un dels primers gossos que es va fer popular a Instagram va ser Tuna. Barreja de Chihuahua i teckel, té una deformació a la boca i sempre ensenya les dents. Un fet que molts usuaris troben adorable i així ho corroboren els 2 milions de seguidors.

 

Bodhi, the Menswear Dog. Un gos que fa de model a Nova York i té 230.000 seguidors a Facebook i més de 350.000 a Instagram i que es defineix com "el gos més estilós del món".

Si busquem alguns dels gossos que han generat més interès a les xarxes socials, hem de parlar de Denver, "the guilty dog". El gos que es va fer popular per "robar" galetes de premi als seus companys felins i intentar dissimular sense gaire èxit. Aquest vídeo té prop de 53 milions de visualitzacions i el Denver fa temps que té una "fan page" a Facebook.

 

Misha, el husky que es va fer famós per "dir" "I Love you". Va morir l'any passat, però aquest vídeo i d'altres que en va fer després encara tenen més de 100 milions de visualitzacions.

 

Secret. Un gos pastor australià que es tira ell sol en trineu i no necessita que ningú l'ajudi. 

 

Maddie on Things. Hi ha algun gos que tingui més estabilitat i paciència que ella? 66.000 visualitzacions a YouTube, amb pàgina de Facebook i Instagram. El seu company humà la va adoptar, va viatjar amb ella pels Estats Units i ha fet un llibre amb les seves fotos.

 

Boo és un Pomerània que té un compte a Facebook des del 2009 i més de 16 milions de "m'agrada". Qualsevol cosa que fa en el seu dia a dia i que és compartit a internet de seguida es converteix en una màquina de "likes".

 

Aquests només són alguns exemples de gossos populars a les xarxes socials, però acabaran desbancant la viralitat dels gats? Segons Google trends, que analitza les cerques que fa la gent, sembla que sí, que ja es busquen més vídeos de gossos que de gats:

 

Si els gats volen recuperar el tron, s'hauran de posar les piles aviat!

 

ÀUDIOS RELACIONATS