Desallotjament de l'Institut Pau Claris de Barcelona l'1 d'octubre del 2017
Desallotjament de l'Institut Pau Claris de Barcelona l'1 d'octubre del 2017
ANÀLISI

Els ferits de l'1-O i el govern del 155

Sorprèn que el govern espanyol parli de "fake news" si la Generalitat va fer l'informe de ferits mentre estava en vigor el 155

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

En el judici del Suprem s'hi estan jugant moltes coses d'importància. En primer lloc, i sobretot, per als qui pesa l'amenaça de llargues penes de presó. El magistrat emèrit del Suprem, José Antonio Martín Pallín, parlava dies enrere a Catalunya Ràdio d'una condemna de 10 a 15 anys si s'imposa la tesi de la rebel·lió. Hi ha en joc, però, també l'escenari en què s'haurà de moure la política durant els pròxims anys.

Com que escoltem cada dia declaracions que entraran, directament, als llibres d'història, és comprensible que es visqui amb apassionament tot el que es diu al Suprem. Cadascú espera que es reforci una línia o una altra. La realitat, però, és complexa i amb cares múltiples. La realitat, en definitiva, són realitats. La que van viure els agents de policia però també la dels qui van ser colpejats per voler votar.

I és per això que les dades són tan importants en contrast amb les opinions. I és per això que sorprèn que el govern espanyol -primer el del PP, ara del PSOE- parli de "fake news" si la Generalitat va fer arribar l'informe de ferits a Madrid mentre estava en vigor el 155 i era ministra de Sanitat Dolors Montserrat.

Per això sorprèn que, com ha explicat David Elvira, la Fiscalia no s'hagi interessat mai per tenir aquestes dades.

ARXIVAT A:
Judici procés
Anar al contingut