Els Experts

10 ingredients per donar la volta als teus entrepans!

Idees per innovar en matèria d'entrepans i oblidar els que ens hem fet tota la vida, segons Laura Conde
TEMA:
Salut
10 idees d'entrepans més enllà dels clàssics

 

T'has quedat sense idees a l'hora de fer l'entrepà? Hi ha vida més enllà dels clàssics! I no només per a nosaltres, això també ho podem aplicar als nens, que sovint no surten del típic fuet i el xoriço o les cremes de xocolata. Abans, però, cal saber què hem d'evitar per mantenir una dieta menys avorrida, i de pas, més saludable.

 

 

QUÈ NO HEM DE FER
 

  • Hauríem de deixar enrere el típic pa industrial de supermercat o de gasolinera. Contenen farines molt refinades que són de difícil digestió encara que no siguem intolerants al gluten; també porten sucres i mantegues afegides. És recomanable consumir pans artesanals, sense additius i si pot ser integrals. Si a més en triem alguns que portin cereals, afegirem més nutrients a l'entrepà. El congelador sempre pot ser un bon amic dels entrepans. Si dediqueu un dia a la setmana a preparar-los tots, serà tot molt més fàcil.
     
  • Els embotits i la resta de carns processades van ser catalogades per l'OMS en el grup 2B de "possiblement carcinògenes", això vol dir que el seu consum hauria de ser molt i molt residual. Entenem per carns processades el salsitxó, les salsitxes, hamburgueses, fuet, sobrassada, xoriço, pernil, cansalada, la carn picada, i tota la carn vermella: vedella, xai, cavall i cabra.
     
  • Ho emboliquem tot en paper d'alumini, i això no pot ser: millor utilitzar la carmanyola o embolcalls especials.
     
  • Evitar les cremes de xocolata, la mantega de cacauet i totes les pastes ensucrades: porten sucres, oli de palma i greixos saturats que no són recomanables per a l'organisme. Tampoc la xocolata –excepte la negra i sense sucre-, ja que la xocolata amb llet porta molta mantega de cacau que no és saludable i també sucres afegits.
     
 

10 IDEES QUE US CANVIARAN LA VIDA
 

  1. Hummus. És superfàcil de fer amb cigrons cuits i tahina (una crema de sèsam que podeu comprar al supermercat). Si us agrada podeu innovar i fer hummus de llenties o remolatxa, per exemple.
     
  2. Guacamole. També molt fàcil de fer a casa. Una altra opció és prendre l'alvocat sense triturar. Té greixos insaturats semblants als de l'oli d'oliva, que són cardiosaludables.
     
  3. Truita. L'ou és una font essencial de proteïnes d'alta qualitat. Sempre s'absorbeixen millor les proteïnes dels productes d'origen animal, però això no vol dir que hagin de ser les úniques que hem de consumir. A més a més l'ou té 80 calories, que està molt bé. Podem fer truita d'espinacs, espàrrecs verds o carbassó.
     
  4. Tonyina i salmó. Són dos aliments alts en proteïnes, vitamines i omega 3, uns greixos molt importants i necessaris que l'organisme no fabrica. El salmó fumat pot ser una bona opció, tot i que no hem d'abusar dels fumats.
     
  5. Crema de cacauet casolana. Es prepara barrejant cacauets amb aigua. Queda una mica pastosa però acompanyada amb pa és bona.
     
  6. Rodanxes de tomàquet i un formatge fresc. Els formatges tous tenen menys greix, un burgos, una mozzarella, fins i tot un brie sempre ens engreixaran menys que un manxego.
     

     

  7. Carn salada i fumada. No té greix, és una carn vermella i curada. En aquest grup també podríem triar un bon pernil ibèric, tot això per menjar puntualment.

  8. El pollastre. És una carn blanca, alta en proteïnes i amb molt poc greix. Una bona opció per menjar carn i seguir els consells de l'OMS.
     
  9. Calamars, un clàssic molt nutritiu i poc utilitzat en el nostre dia a dia. Ara bé, sense arrebossar molt millor.
     
  10. Les sardines de llauna són un peix blau, tenen moltes proteïnes, omega 3 i poques calories!

 

 
ARXIVAT A:
Salut Alimentació

ÀUDIOS RELACIONATS