Catalunya Música - Dissabte, a les 17.30

Catalunya Música ofereix en directe la "Manon" de Massenet des del Metropolitan de Nova York

El dissabte 21 de març, a les 17.30, Catalunya Música transmetrà, des del Metropolitan de Nova York, l'òpera "Manon", de Jules Massenet, amb les veus extraordinàries de Diana Damrau, Vittorio Grigolo i Nicolas Testé, entre altres, amb el Cor i l'Orquestra del Met dirigits per Emmanuel Villaume. És una de les òperes de la temporada 2014-2015 del prestigiós teatre nord-americà. Els comentaris de la transmissió els farà Ignasi Pinyol.

Actualitzat

"Manon" està considerada l'òpera més cèlebre, al costat de "Thaïs", de Jules Massenet, que quan la va compondre encara no era un compositor famós. Tot i que l'estrena va ser un èxit, la crítica li va donar una acollida més aviat freda. Tot i això, pocs anys més tard, l'òpera es va fer molt coneguda. L'any 1952 a París, "Manon" va aconseguir arribar a la representació número 2.000. Des del punt de vista musical pot ser considerada l'obra més completa de Massenet i és que s'hi barregen diversos gèneres musicals: des del melodramàtic fins al còmic, el líric a l'íntim i el tràgic. A més, el compositor francès va aconseguir oferir-hi el millor del seu art, assenyalant el cim del romanticisme musical francès. El 21 de març, al Metropolitan de Nova York, l'extraordinària soprano alemanya Diana Damrau i el carismàtic tenor italià Vittorio Grigolo ben segur que n'oferiran una versió inoblidable.

Com la "Manon Lescaut" de Puccini, l'òpera de Massenet està basada en la novel·la de l'Abbé Prévost, que va ser condemnada per escandalosa dues vegades fins que es va publicar una tercera versió el 1753.

Aquesta transmissió en directe estarà disponible durant un mes als webs de Catalunya Música i Catalunya Ràdio.

 

Catmusica.cat

Facebook.com/catmusica

Twitter.com/catalunyamusica

 

Anar al contingut