Josep Lluís Núñez, expresident del Barça
Josep Lluís Núñez (EFE)

Els cinc imperdibles de Núñez a Catalunya Ràdio

Coincidint amb la mort de l'expresident del Barça als 87 anys, recordem les seves millors intervencions a l'emissora: de l'entrevista amb el seu imitador a la conversa en directe amb Stòitxkov

Actualitzat

Josep Lluís Núñez i Clemente, president del Barça durant 22 anys. L'etapa més llarga al càrrec d'un president del club s'inicia l'1 de juliol del 1978. Núñez, que es presenta sota el lema "Per un Barça triomfant", guanya aquells comicis. I s'acaba, abans d'hora, el 23 de juliol del 2000. No esgota el seu mandat. Dimiteix en un moment en què el barcelonisme viu una forta fractura social entre "cruyfistes" i "nuñistes".

Aquest és un recull del pas de Josep Lluís Núñez per Catalunya Ràdio. Comença al març del 1998.

1. El Barça sentencia la Lliga i Núñez guanya clarament la moció de censura

El 7 de març del 98, el clàssic coincideix amb un referèndum al Camp Nou. A la gespa, el Barça goleja el Madrid per 3-0 i deixa molt ben encarrilat el títol de Lliga. I a les urnes, Núñez també guanya amb claredat. La moció de censura promoguda per la plataforma L'Elefant Blau fracassa. El soci vota: un 61,52% dona suport al president. L'endemà, Núñez és el convidat del programa d'esports de Catalunya Ràdio "La jornada", que presenta Josep Adolf Estrader.

2. Núñez: "El meu objectiu sempre ha estat fer país, és millor que fer política"

La presència mediàtica de Núñez, un cop deixada la presència del Barça, és esporàdica. Gira l'esquena als mitjans de comunicació. El juliol del 2013 visita "El matí de Catalunya Ràdio". El conegut com a "Cas Hisenda" l'esquitxa de ple. En aquesta entrevista diu: "Nosaltres som una família prudent. Les decisions són molt meditades; primer és la solvència." La conversa acaba amb un gran document, Núñez entrevistat pel seu imitador.

3. La nova Masia del Barça, 32 anys després de la seva creació

El model de La Masia va ser ideat per Josep Lluís Núñez: "És una pena que amb els èxits esportius de La Masia, el Barça no sigui l'equip més fort del món econòmicament". El dia que s'inaugura la nova Masia, Núñez, hi reflexiona a "El matí". Aquesta entrevista telefònica deixa una altra de les frases que després, amb el pas del temps, hem recordat: "Al Barça ho devem tot, millor dit, deu més del que tenim."

4. Stòitxkov i Núñez, una conversa imperdible a través de la ràdio!

El desembre del 1992, i uns dies després que Hristo Stòitxkov quedés en segona posició a la Pilota d'Or, a la transmissió de "Futbol a Catalunya Ràdio", Antoni Bassas i Pilar Calvo fan possible el que ara seria impossible. El president del Barça i un dels jugadors de pes al vestidor fent pública una conversa personal, que comença amb aquestes paraules del president: "Stòitxkov, hola! Cómo estás?"

5. Les declaracions més sonades de Josep Lluís Núñez

El "quicir" o el "pulutant" són dues de les paraules que aniran per sempre més lligades a la figura de l'expresident del Barça. Recordarem també una entrevista mítica amb els de l'"APM?". A més de la seva gestió esportiva i econòmica al capdavant del Barça, la seva trajectòria també deixa algunes frases que passaran a la història. "La Barçateca" del "Tot costa", en recull algunes.

ARXIVAT A:
Top CatRàdioJosep LLuís Nuñez
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut