"El violí vermell" és el programa de Catalunya Música dedicat a la música del cinema.

Els diumenges de 13h a 14h, tractem un tema relacionat amb la música cinematogràfica, amb un protagonisme destacat de les audicions musicals.

L'objectiu principal del programa és que els oients passin una estona entretinguda escoltant música de cinema de qualitat i oferir-los relats amens amb continguts atractius tant sobre aspectes propis de la música cinematogràfica (èpoques, compositors, gèneres) com sobre el paper important que té la música alhora de veure i entendre una pel·lícula. Tot això amb un estil directe a l'oient, planer i proper, i no exempt d'humor.

La temporada passada "El violí vermell" va arribar al seu programa número 500, i aquesta serà la 12a temporada en emissió a Catalunya Música.

Aquesta temporada, "El violí vermell" tindrà tres eixos temàtics que anirem desenvolupant al llarg del curs:

Cada mes dedicarem un o dos programes a explicar una pel·lícula a través dels temes més destacats de seva banda sonora. I ho farem a través de bandes sonores que, en el seu conjunt, configuren les diverses maneres que els compositors tenen de plantejar les seves partitures per al cinema.

El segon gran eix de la temporada serà oferir programes dedicats a compositors de música de cinema catalans en actiu. Des d'"El violí vermell" creiem que, en tant que formant part de la graella d'una emissora pública, cal focalitzar part dels continguts també en l'obra de compositors de casa nostra.

Finalment, mantindrem un eix de la temporada anterior: atendre les peticions i suggeriments que els oients no deixen de fer al programa de temes que proposen i que els agradaria que El violí vermell tractés.

Tots aquests programes, a més, tindran el complement de continguts accessibles a través del blog del programa i de les xarxes socials en les que participa: el facebook i el twitter; assegurant una interrelació amb els/les oients de forma propera i continuada.

"El violí vermell", un programa que vol fer passar una bona estona als oients i fent-los gaudir de la ràdio i fent-los sentir el cinema a través de la música. Realitzat i presentat per Xavier Cazeneuve.

violivermell@catmusica.cat

Anar al contingut