La masturbació en temps de confinament (o no)
Sabies que l'orgasme és una font de plaer que pot enfortir el sistema immunitari?
La masturbació en temps de confinament (o no)
El suplement

La masturbació en temps de confinament (o no)

Sabies que l'orgasme és una font de plaer que pot enfortir el sistema immunitari?

Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

La masturbació és una de les pràctiques més sanes i naturals de l'activitat sexual. A més, durant l'orgasme s'alliberen gran quantitat d'endorfines, dopamina i oxitocina, hormones que ajuden a augmentar els nivells de felicitat i a reduir l'ansietat. Això beneficia l'estimulació del sistema immunològic i ajuda a protegir-nos de determinades malalties i infeccions. Ens pot ajudar a passar millor la quarantena pel coronavirus? 

Per aclarir dubtes, desmuntar algun mite i descobrir-ne els beneficis, parlem de masturbació amb la sexòloga Raquel Tulleuda:

- La masturbació pot ser una bona manera de passar una bona estona, sobretot aquests dies de confinament?

Per masturbar-nos no necessitem un motiu de pes, simplement ho podem fer per aconseguir un orgasme o gaudir d'un moment de relax

Durant el confinament és difícil trobar el moment d'intimitat per fer-ho, i tenir moments d'intimitat per fer coses com llegir un llibre, escoltar música o trucar a una amic és bo per a la salut mental. Tots hem de reclamar, i respectar els uns als altres, els nostres moments d'intimitat.

 

- Els adolescents ho tenen més difícil per gaudir d'aquesta intimitat?

L'adolescència és un moment crucial a nivell de la sexoafectivitat i en l'autoconeixement sexual. Per tant, s'ha de donar intimitat als adolescents.

Els adolescents han de saber que quan tanquen la porta de la seva habitació ningú hi entrarà sense trucar i esperar resposta. Els adolescents necessiten un espai de porta tancada per masturbar-se, emprovar-se roba, petar-se un gra... en un espai d'intimitat

- Sovint ens sentim culpables quan ens masturbem. Per què?

Ens sentim culpables quan ens masturbem per culpa de l'educació repressiva que hem rebut, i la influència de la tradició cristiana, on ha estat considerada fins i tot una pràctica satànica, encara que els 20 o 30 últims anys ha canviat.


- Hem d'explicar als fills què és la masturbació o l'han de descobrir per ells mateixos?

Tots els nens petits es toquen, perquè els és agradable i els dona plaer. No hem de reprimir que es toquin, que és normal, i els hem de suggerir que ho facin en intimitat, amb les mans netes i les ungles curtes.
La mainada entén que explorar el seu cos és una cosa normal, i tot el que passa a la infància i l'adolescència repercuteix en la vida sexual futura. Per tant, els pares hem de promoure una vivència de la sexualitat plena i saludable, i això sempre inclou la masturbació.

Amb els adolescents les converses impostades no funcionen, perquè generen una situació falsa i tensa, i l'adolescent desconnecta. Cal incloure l'educació sexoafectiva des del minut zero, haver-ne parlat sempre

- La masturbació pot afectar la qualitat de les nostres relacions sexuals?

Si fos molt exagerat, però molt, potser sí que hi podria afectar negativament. On sí que pot interferir és en la fertilitat. Si una parella busca un embaràs i l'home es masturba tres cops al dia, la qualitat de l'esperma disminuirà.

En general, l'efecte de la masturbació en les relacions de parella és positiu. Els sexòlegs utilitzem la masturbació en totes les disfuncions o els disconforts sexuals

- Per què hi ha més tabús al voltant la masturbació femenina?

Per a les dones la masturbació sempre ha estat un tema més vergonyant, tant a l'hora de fer-ho com de parlar-ne. Les dones tenim una relació molt menys normalitzada i sana amb el nostres genitals.

Els homes es veuen el sexe moltes vegades al dia, mentre que les dones necessitem un mirall per veure'ns els genitals, i això interfereix directament en la normalització de la masturbació femenina

- Hi ha dones a qui se li han acabat les piles del Satisfayer!

Estimular-se és una bona manera de passar l'estona, però tirar de succionadors o aparells de forma rutinària i sistèmatica no és un bon negoci, ja que modifica els nostres circuits de recompensa i dificulta l'obtenció de plaer per altres mecanismes més manuals.

- La masturbació ha de ser un acte individual?

La masturbació es pot fer sol, en parella o es pot fer sol estant en parella. Forma part de tot el ventall eròtic que poden tenir les parelles en la seva pràctica quotidiana. I com més rica sigui la pràctica sexual, més grafiticant serà.

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut