El cantautor, gastrònom i comunicador Pere Tàpias als micròfons de Catalunya Ràdio.
El cantautor, gastrònom i comunicador Pere Tàpias als micròfons de Catalunya Ràdio.
Diumenge, a les 11.00

"El suplement" recorda Pere Tapias

Aquest diumenge, 22 d'abril, farà un any que va morir el cantautor, gastrònom i comunicador Pere Tapias, que durant més de dues dècades va presentar l'espai de cuina "Tapias variades", a Catalunya Ràdio. Per aquest motiu, "El suplement", amb Ricard Ustrell, li dedicarà un recull amb els millors moments viscuts en aquest espai de cuina, que en els últims anys havia format part del magazín dels matins del cap de setmana.

Actualitzat

Diumenge, a les 11.00, "El suplement" recordarà la figura de Pere Tàpias, el dia que farà un any de la seva mort. L'equip del programa ha preparat un recull amb els millors moments viscuts pel gastrònom i comunicador al llarg dels tres anys en què "Tapias variades" va formar part d'"El suplement". També es podrà reviure la seva participació al Carnaval de Vilanova i la Geltrú, i alguns fragments del programa especial amb què va celebrar 70 anys amb amics i familiars al Teatre Principal de la capital del Garraf.

Nascut el maig del 1946, a Vilanova i la Geltrú, Joan Collell i Xirau va ser conegut amb el nom artístic de Pere Tapias. Cantant, gastrònom, advocat i home de ràdio, va ser un apassionat per la música, la paraula i la cuina amb diversos projectes, als quals es va dedicar al llarg de la seva trajectòria.

A Catalunya Ràdio, hi va arribar el 1993, amb el projecte "Tapias variades", que s'emetia diàriament de 18.00 a 19.00, en un format de programa cultural i gastronòmic que es basava en la participació i la complicitat dels oients. A partir d'aquest moment, es va convertir en una de les cares i les veus més populars de la ràdio. Més endavant, "Tapias variades" es va passar a emetre en horari de cap de setmana i a finals de la dècada del 2010 es va incorporar a "El suplement".

A més de participar en aquest espai radiofònic, a Catalunya Ràdio col·laborava amb tothom qui li demanava, fent alguna cançó especial, amb comentaris durant les jornades esportives, fent de mediador a l'antena quan un tema el requeria, comentant l'actualitat gastronòmica o felicitant algun company que feia anys amb una cançó d'aniversari. Apassionat pel món de la comunicació, Pere Tapias no tenia mai un no per a ningú.

 

catradio.cat

 

Barcelona, 20 d'abril del 2018

 

Anar al contingut