Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Capítol 12: La inundació que porta la llum

Actualitzat

A principis de març del 1993, es posa a nevar i s'inunda el cau on està tancada la Maria Àngels. Arran dels problemes amb l'aigua, s'acaba la foscor total: li donen un encenedor amb què pot veure com és el forat on porta 4 mesos tancada.

L'espai és tan petit que, en certs moments, la Maria Àngels prefereix estar a les fosques, com va explicar en el judici:

"És una tonteria, però potser la foscor et dona més la percepció d'estar més ample."

L'encenedor li permet veure no només l'espai. El forat on està té molta humitat i està ple de tot tipus d'insectes, com aranyes, mosquits i, fins i tot, escorpins.

Com cobrar el segrest?

Com més passen els dies més s'enrareix la relació entre els implicats en el segrest. No saben com cobrar i es passen les culpes els uns als altres.

José Luis Paz, el "Pato", té un pub a Camprodon i ho viu tot molt allunyat. Té contacte permanent amb Josep Zambrano, l'altre policia municipal d'Olot, però Zambrano està cada vegada més enganxat a les drogues i no té contacte amb Ullastre. Sí que té contacte amb Guirado, l'altre municipal, però Guirado sempre està de mal humor o deprimit. Guirado i Ullastre, els dos líders, cada vegada parlen menys entre ells.

Sebastià Comas, l'Iñaki, és qui més tracte té amb la Maria Àngels ja que, pràcticament, viu al soterrani. Els caps de setmana continua fent de cambrer a Vidrà, però la majoria de dies i de nits les passa allà.

 

El 12 d'abril del 1993, quan els mitjans de comunicació ja havien oblidat el segrest d'Olot, va ser segrestada Anabel Segura, la filla d'un empresari madrileny. Allò va fer que tots els mitjans tornessin a recordar el cas de la farmacèutica.

L'empresa anglesa Control Risk vol aprofitar que se'n torni a parlar. Demana a la família que acceptin sortir als mitjans i TV3 entra a casa dels Feliu. A banda de Paco Pérez, el marit, també es deixen entrevistar la mare de la Maria Àngels, la Conxita Bassols, i el Xevi Feliu, un dels germans. L'objectiu és captar l'atenció dels segrestadors.

Malgrat l'aversió que tenien a les televisions, a finals d'abril, el marit de la Maria Àngels, un dels seus germans i l'advocat Capdevila, surten a Antena 3 per fer saber als segrestadors que tenen una manera senzilla per poder-los pagar sense posar-los en perill.

Ni Ullastre ni Guirado fan cap moviment. Silenci absolut.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut