"El Sahel, la frontera invisible del sud d'Europa", dos reportatges de Catalunya Informació

Avui, 18 de novembre, el programa "Mapamundi", de Catalunya Informació, emet el primer d'una sèrie de dos reportatges realitzats de la periodista dels Serveis Informatius Cèlia Cernadas sobre els tractes de la UE amb el Níger sobre l'anomenada "externalització de fronteres" a l'Àfrica subsahariana.
Cèlia Cernadas.
Cèlia Cernadas.

Des de l'anomenada crisi dels refugiats del 2015, la Unió Europea ha impulsat un procés que s'anomena "externalització de fronteres" per pressionar els països d'origen i trànsit de migrants amb l'objectiu de frenar la immigració. Turquia, el Marroc i un estat fallit com Líbia ja formen part d'aquest pla. Però la frontera s'ha desplaçat encara més al sud, cap a l'Àfrica subsahariana, al Níger, i especialment a la ciutat d'Agadez, la porta del desert.

Avui, 18 de novembre, el programa "Mapamundi", de Catalunya Informació, emet el primer dels dos reportatges de la sèrie "El Sahel, la frontera invisible del sud d'Europa", realitzats per la periodista Cèlia Cernadas, dels Serveis Informatius de Catalunya Ràdio, en què parla amb investigadors, activistes i experts d'aquesta realitat i d'aquesta mena de "hub" de la immigració.

La segona part s'emetrà dilluns, 25 de novembre. Els reportatges s'emetran fins a l'1 de desembre a Catalunya Informació i també es poden trobar a catradio.cat i al podcast del programa "Mapamundi".

 

catradio.cat