Josep Maria Bunyol
DIJOUS, A LES 23.00

El programa de cinema d'iCat, "Memento", celebra les dues-centes edicions amb Santi Balmes, de Love of Lesbian

Demà dijous, 31 de març, a les 23.00, el programa "Memento", d'iCat, arriba a les dues-centes edicions. Per celebrar-ho, ha convidat un dels artistes actuals més prolífics i populars: el músic, lletrista i escriptor Santi Balmes, cantant de Love of Lesbian. Parlarà amb Josep Maria Bunyol de l'últim disc del grup, "Viaje épico hacia la nada", i de la seva nova novel·la, "Bajaré de la luna en tirolina", però, de manera especial, de la temàtica que caracteritza l'espai radiofònic des de fa cinc temporades: el cinema.

Actualitzat

Santi Balmes compartirà a "Memento" la seva afició per Terry Gilliam, el membre del grup còmic Monty Python que ha acabat fent carrera com a director de pel·lícules marcades per l'excés i l'extravagància, com "Els herois del temps", "Brazil" i "Doce monos". I també explicarà de quina manera aquest cinema connecta amb els seus anys d'infància i joventut.  

La celebració de les dues-centes edicions no es quedarà aquí, ja que, durant la setmana del 31 de març al 7 d'abril, "Memento" posarà en marxa un concurs a les xarxes socials de l'emissora per guanyar una subscripció anual a Filmin, la plataforma que permet accedir a un catàleg de més de deu mil pel·lícules i sèries.  

"Memento" va ser creat el setembre de 2017 per Ferran Auberni i Josep Maria Bunyol, que des de la segona temporada condueix el programa en solitari. El lema sempre ha estat: "Només hi ha una cosa que ens agrada més que veure cinema: recordar-lo".  Pel programa hi ha passat gent relacionada amb el cinema, des de la direcció, la interpretació i la crítica, però també moltes persones d'altres àmbits, ja sigui la música, la literatura, el periodisme o l'esport, per compartir les seves memòries cinèfiles. Tots ells han escollit lliurement un personatge o un tema de qualsevol època de la història del cinema, i les tres pel·lícules que consideren més representatives d'aquest personatge o tema. A partir de la seva tria, l'espai ha preparat un monogràfic. 

Alguns dels exemples de personatges que han passat per "Memento" han estat Berto Romero, reivindicant la figura de Sylvester Stallone; Nora Navas, fan absoluta de Gena Rowlands; el copilot de ral·lis Luis Moya, tot un devot dels westerns, parlant de Sergio Leone; la il·lustradora i escriptora Paula Bonet, fent redescobrir François Truffaut; l'actor català més internacional, Sergi López, apassionat per l'art i l'ofici de Marcello Mastroianni; Vicky Luengo, que té Marion Cotillard com una de les seves referents; el cantant d'Els Pets i presentador del programa d'iCat "El celobert", Lluís Gavaldà, entusiasmat amb Alfred Hitchcock; l'escriptora i periodista Elisenda Roca, homenatjant Tim Burton; el periodista Toni Soler, parlant del pèplum, les pel·lícules de romans; o la directora Carla Simón glossant Claire Denis, una col·lega de professió amb qui acaba de compartir palmarès a la Berlinale.   

#MementoiCat 

Anar al contingut