Laura Rosel amb Jordi Vivancos, director del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona. Foto: Andreu Puig

El piano, protagonista de la programació de Catalunya Ràdio amb el "El Maria Canals porta cua"

Un piano de cua ubicat al carrer, just al davant de l'estudi 1, ha estat el gran protagonista de la programació de Catalunya Ràdio, Catalunya Música i iCat d'aquest dijous, 24 de març. La iniciativa "El Maria Canals porta cua a Catalunya Ràdio" estava emmarcada dins de l'"OFF Concurs" de la 67a edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, que tindrà lloc del 26 de març al 7 d'abril al Palau de la Música Catalana.

Actualitzat

"El matí de Catalunya Ràdio" ha comptat amb l'actuació de la pianista Laura Andrés, que el 29 d'abril interpretarà per primera vegada a Barcelona el repertori del seu nou disc, "Blanc". Jordi Vivancos, director del Concurs Internacional de Música Maria Canals de Barcelona, no només ha donat a Laura Rosel totes les claus del certamen d'aquest 2022, sinó que també ha tocat el piano de cua en solitari i a quatre mans amb la consellera de la CCMA, Àngels Ponsa. Fins i tot, ha experimentat la "Maria Canals Experience", consistent a estirar-se sota el piano amb estoretes i coixins per viure un viatge musical relaxant, però ple de potència sonora. Finalment, ha tancat el programa el recital d'Ignasi Terraza, un dia abans de rebre el Premi Jazzterrasman al Festival de Terrassa i celebrar-ho amb un concert especial.

Els conductors de "L'última hora del matí de Catalunya Ràdio", Quim Morales, Joel Díaz, Charlie Pee i Xavier Pérez Esquerdo, han fet el programa íntegrament des del carrer i han trobat la complicitat d'Albert Guinovart per omplir-lo de contingut musical. Sempre amb el sentit de l'humor que els caracteritza.

El "Popap" ha tingut com a protagonista Laura Farré Rozada, pianista, matemàtica i investigadora catalana. Ha donat una classe pràctica sobre quina relació té la música del piano amb les matemàtiques; ha interpretat en directe el Preludi número 8 "Un reflet dans le vent", d'Olivier Messiaen; i ha anunciat que el diumenge 10 d'abril, a les 18.00, estrenarà la segona temporada de "La cinta de Möbius" a Catalunya Música. El programa de Mariola Dinarès també ha repassat una llista de deu cançons pop on el piano és el protagonista.

"La tarda de Catalunya Ràdio" ha gaudit de l'actuació al piano de la ucraïnesa Marina Naydon, que està refugiada a Barcelona des de fa uns dies i que ha estat convidada per l'organització del Maria Canals en el marc de la iniciativa #PianoForPeace. Òscar Fernández i Elisenda Carod han cedit la didàctica pianística als presentadors del programa de Catalunya Música "Els homes clàssics", Pedro Pardo i Albert Galceran. I el Julen ha aprofitat l'instrument per a les seves versions impossibles i fusions musicals. 

Finalment, el "Tot costa", ha convidat Gerard Pla Daró, que el 2016 va veure com una interpretació seva en una estació de tren de París, amb la samarreta del Barça posada, es va fer viral. Va tocar a quatre mans amb Nassim Zaouche, a qui no coneixia, la peça "Una mattina" de Ludovico Einaudi, i va cridar l'atenció de tots els assistents. 

Catalunya Música

Catalunya Música també ha celebrat "El Maria Canals porta cua a Catalunya Ràdio" al magazín "Tots els matins del món". Joan Vives i Ester Pinart han rebut Xavier Ricarte a peu de carrer, per fer-li una entrevista i gaudir de la seva actuació. Ricarte és l'únic participant català en la present edició del Concurs Internacional Maria Canals. Més tard, l'entrevista esmorzar del dia ha estat amb Marc Heredia, figura emergent de la música clàssica catalana arran de la seva destacada participació en l'edició del 2015.

I l'"Assaig general", ha comptat amb la presència d'una altra de les participants d'aquest 2022, la pianista valenciana María Linares, que ha ofert una actuació en directe a la porta de Catalunya Ràdio i ha contestat les preguntes d'Albert Torrens i Marta Lanau. 

iCat

Pel que fa a iCat, el despertador "Els experts", presentat per Albert Miralles, Laia Vidal i Roger Seró, ha rebut el grup El Pony Pisador al piano i ha gaudit de diversos hits de la història de la música en versions de taberna.

Enllaç a les imatges de la jornada 

 

catmusica.cat
icat.cat
twitter.com/CatalunyaRadio
instagram.com/CatalunyaRadio
facebook/catradio
tiktok.com/@catalunyaradio
twitch.tv/catalunyaradio
twitter/catalunyamusica
instagram/Catalunyamusica
facebook/catalunyamusica
twitter.com/iCatfm
facebook.com/icatfm

Anar al contingut