Tercera sessió del judici al Suprem
Tercera sessió del judici al Suprem
ANÀLISI

El missatge de Junqueras i Forn als polítics de Madrid

Enllaç a altres textos de l'autor Joan Rusiñol, cap de Política de Catalunya Ràdio

Joan Rusiñol

Sotscap d'Informatius de Catalunya Ràdio

@joanrusinol
Actualitzat

Oriol Junqueras ha parlat al Suprem per als qui l'han sentit menys. És a dir, per als qui viuen fora de Catalunya. Hi ha destil·lat l'essència del seu projecte i ha explicat a Espanya què mou milers i milers de catalans a votar independència. Junqueras ha fet política. Política alçant la mirada, això sí, allunyat del regateig curt dels qui gestionen un dia a dia molt complicat i pensant, segurament, en les noves generacions.

Joaquim Forn ha baixat al detall, al cos a cos dialèctic, per defensar la seva gestió i la del cos de Mossos. A una part de l'independentisme li pot xocar que reconegui que, després de la declaració d'independència fallida, el govern no va fer cap acte administratiu. Que no es va desplegar el text. És, però, un exercici de realisme necessari.

Dos camins, el de Junqueras i Forn, que permeten començar a delimitar un marc discursiu compartit pel sobiranisme. El que queda clar és que la presó no ha erosionat les conviccions d'un i altre. N'hauran de prendre bona nota els aspirants a la presidència d'Espanya si volen seure en aquesta cadira que, segons Junqueras, sempre ha estat buida.

ARXIVAT A:
Judici procésIndependènciaMossos d'EsquadraOriol JunquerasJoaquim Forn
Anar al contingut