Imatge prepandèmia d'usuaris del metro comprant bitllets a les màquines
Els abonaments del transport públic costaran la meitat a partir del setembre
ANÀLISI

Volem deixar de cremar benzina

Quan tornem de les vacances pagarem els abonaments del transport públic a meitat de preu. L'anunci de Pedro Sánchez ha arribat en cap de setmana i com a ell li agrada: moure les fitxes per sorpresa, a base de cops d'efecte.

I la Generalitat s'ha hagut d'afanyar a confirmar que es farà càrrec del percentatge de descompte dels transports públics que depenen d'ella. Però no s'ha mossegat la llengua. La mesura és populista, ha dit el vicepresident Puigneró.

I ho és, de populista, però amb la pitjor crisi energètica des dels anys 70, els carburants pels núvols i la verdura a preu d'or, viure en aquest país és, ara mateix, un miracle i la rebaixa del preu del transport públic servirà, en principi, per agafar un xic d'aire a les portes d'una tardor que s'intueix, socialment, dramàtica.

Ara bé, pagant aquesta meitat de ben segur que no millorarà un servei deficient per culpa de l'incompliment sistemàtic de l'Estat en les inversions pressupostades. Senyor Sánchez faci un altre cop d'efecte i anunciï, encara que sigui en cap de setmana i per sorpresa, que abocaran tots els diners que deuen a les infraestructures del transport públic a Catalunya.

Perquè els ciutadans tampoc volem pagar menys. Volem que els transports públics funcionin bé i ens permetin anar a tot arreu amb un temps raonable. Volem deixar de cremar benzina que li ben asseguro que no podem pagar.

ARXIVAT A:
Transport públic
Anar al contingut