kitchen
kitchen
ANÀLISI

Una tardor amb Villarejo

Aquest dimecres, al Congrés, dos alts càrrecs representants de les clavegueres d'Interior tornaran a donar el seu testimoni a la coneguda comissió Kitchen. Són els comissaris José Manuel Villarejo i Enrique García Castaño, acusats de suborn i blanqueig de capitals entre altres delictes, als quals se suma l'organització criminal que formarien juntament amb l'exministre de l'Interior Jorge Fernández Díaz i la resta de la cúpula de l'expresident Mariano Rajoy.

La comissió d'investigació torna a partir d'un gran error, i és que les víctimes no parlaran. Per exemple, la doctora Elisa Pinto no podrà explicar com el comissari Villarejo la va apunyalar després d'haver estat contractat per Javier López Madrid, el "compiyogui" gendre de l'examo d'OHL Juan Miguel Villar Mir.

D'altres en el pecat hi duen la penitència, com les tres peces que es van començar a jutjar la setmana passada a l'Audiència Nacional. En dues, els afectats han estat també acusats, i pactades les seves sentències amb la Fiscalia (és el cas del marit i el cunyat de la presentadora Ana Rosa Quintana) o els amos de la immobiliària Procisa, és a dir, Susana García Cereceda, que té com a acusació la seva germana Yolanda i la vídua del seu pare, Sílvia Gómez Cuétara.

L'última peça que s'està jutjant és la coneguda com a Iron, un assumpte d'espionatge industrial entre despatxos dedicats a patents en què ningú dona el seu braç a tòrcer.

Anar al contingut