Ernest Maragall espionatge Suplement
Ernest Maragall denuncia que hi va haver una "operació d'estat" per evitar que fos alcalde
ANÀLISI

Un espionatge polític amb tots els ets i uts

Ja som al cap del carrer. D'això es queixen, i això sembla que se'ls ha fet als partits independentistes amb Pegasus i Candiru, ja sigui pel CNI, la Guàrdia Civil o la Policia Nacional o qui ho hagi fet.

Pel que ha transcendit, les justificacions del servei d'intel·ligència davant del jutge del Suprem que es van fer servir eren: preservar el prestigi d'Espanya, vigilar la capacitat de mobilització del Tsunami Democràtic i dels CDR, o els contactes del president Puigdemont.

Obtenir informació sobre estratègies i negociacions polítiques, seguir l'estratègia de defensa jurídica dels advocats, què planificaven aquests partits per la seva campanya electoral, o dels pactes polítics posteriors, per això ha obtingut permís el CNI.

L'últim cas, segons el diari La Vanguardia, afecta la formació de govern a l'Ajuntament de Barcelona després que la llista més votada fos la del republicà Ernest Maragall, que va empatar a deu regidors amb els Comuns d'Ada Colau. No se sap ben bé si en aquest cas, això afectava el prestigi d'Espanya, o l'espionatge el feien per interferir en la formació de govern, que va acabar permetent un pacte d'Ada Colau amb el PSC i l'abstenció dels regidors del ciutadà Manuel Valls.

Paz Esteban, cessada fa una setmana i substituïda per Esperanza Casteleiro, ha fet més via que Israel a aclarir qui havia intervingut el telèfon d'Ernest Maragall. Fa un any i mig que el jutge s'espera "assegut", que les autoritats israelianes requereixin l'empresa NSO, que fabrica el software, perquè els digui que els va llogar, també per espiar Roger Torrent.  

Els tribunals van rebent denúncies i querelles pels 65 casos coneguts, que són més dels 18 autoritzats. Paz Esteban sembla que va dir que la resta pot ser cosa dels russos, o marroquins interessats a saber quins són els lligams del Rif, amb ànsia d'autogovern, i Catalunya. Però si es tractava de preservar el prestigi d'Espanya, de ben segur que també deuen haver espiat el rei Joan Carles, com ja feia el CESID. És clar que pel que ha servit!

ARXIVAT A:
EspionatgeAjuntament de BarcelonaCatalangate
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut