França tanca les escoles tres setmanes i estén el confinament suau
ANÀLISI

Tornada a la rutina

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat
Comença el tercer trimestre.
 
Tornada a les escoles. Primera setmana laborable del mes d'abril. El mes en què la vacunació ha de fer un tomb. Quatre setmanes, aquest és el nou objectiu al calendari. El mes en què -tot apunta- acabarem relatant, dígit a dígit, l'esclat de la quarta onada de la pandèmia.
 
Tornada a la rutina, amb la declaració de la renda dels ERTOs al damunt. Avui, que les dades de l'atur que es publicaran d'aquí a una estona ens recordaran que l'hivern de la crisi encara no ha marxat. Com el meteorològic. Que encara ha de tornar, avui, demà i passat, amb una fuetada en forma de termòmetres avall, com per fer-nos creure. La penitència que no hem fet aquesta Setmana Santa. Tant de sol, tant 20 graus, tanta platja, tanta muntanya i tanta pell amb aquella mica de color de les primeres mànigues curtes i els primers banyadors. Quina bonança i quin miratge! Que això no s'ha acabat, que n'hi ha per estona. I que avui és dimarts, però com si fos dilluns. 
 
Si ja ho diuen, que Pasqua i Nadal, s'esperen amb alegria i passen com un altre dia. I en pandèmia, més que com un dia passen com una onada. Perquè ja sabem el rebot que va portar Nadal i ens podem anar calçant pel que ens durà aquest descans. 
La diferència, aquest cop, són les vacunes i aquest tant per cent de gent amb la primera i la segona dosi ja inoculada, que fa créixer la malla que ens ha de sostenir i ha de mantenir el virus a ratlla. Al juny, al setembre o un altre Nadal.
 
Si us reconnecteu avui després de les vacances, no patiu, que no us heu perdut res. El vodevil de la política no s'atura. Ni per Pasqua. Tot continua igual d'esquerdat i d'enfangat.
 
Bona tornada a tothom. També als que us heu tret la mascareta quan no tocava, als que salteu de bombolla en bombolla com si portéssiu una capa d'invisibilitat antivirus, als que vau anar a la festa de Palafrugell o a la del Poblenou o a aquella va acabar a la matinada, sense que la policia us enxampés. Bona tornada també a vosaltres, perquè per molt irresponsables i poc solidaris que hagueu estat, us atendran igual, als CAPs i als hospitals. Si cal, que tant de bo no calgui. 
 
I aquells que us heu quedat a casa i que heu blindat la bombolla, que respecteu sempre el toc de queda, la distància i la ventilació, i dueu la mascareta ben posada, i que aquests dies heu tingut la sensació que feieu el préssec. Aquells que sou prudents i especialment responsables. Sobretot a vosaltres, bona tornada. I ànims.
Anar al contingut