"The Undoing" i "The Americans", entre les 5 sèries de la setmana, per Toni de la Torre
El semàfor de les estrenes, on destaca una nova sèrie amb Nicole Kidman i Hugh Grant
"The Undoing" i "The Americans", entre les 5 sèries de la setmana, per Toni de la Torre
El matí de Catalunya Ràdio

"The Undoing" i "The Americans", entre les 5 sèries de la setmana, per Toni de la Torre

El semàfor de les estrenes, on destaca una nova sèrie amb Nicole Kidman i Hugh Grant

TEMA:
Sèries

1. "The Undoing"  (David E. Kelley, 2020)

"Nicole Kidman i Hugh Grant són els protagonistes d'una nova minisèrie de misteri."

The Americans
 

Semàfor: Groc
El punt fort: Nicole Kidman s'ha aliat de nou amb David E. Kelley, que va ser el guionista principal de "Big Little Lies" i que de nou ha adaptat una novel·la, en aquest cas de Jean Hanff Korelitz.
De què va: Explica la història d'una dona de vida perfecta: de classe molt alta, amb un marit metge entregat a salvar nens i un fill perfecte també. És el paper perfecte per a la Nicole Kidman. L'hi hem vist fer molts cops. Tot plegat se'n va a pastar fang amb un assassinat. Totes les pistes apunten al seu marit, que interpreta Hugh Grant. A partir de la investigació ella va descobrint que vivia una vida plena de mentides... però la sèrie també genera el dubte de si ella sabia més del que diu o del que sap.
Atenció a: Com a nova "Big Little Lies" és més sòlida que "Little Fires Evewhere", que era més culebrot. Però totes dues obliden que la clau de "Big Little Lies" no va ser el misteri, sinó la sororitat entre les protagonistes.
L'ambient: L'argument podria ser de telefilm de diumenge a la tarda, però té un tractament de sèries de prestigi estil HBO i actors de pes.
A quina plataforma: HBO
 

2. "Gambito de dama" (Scott Frank​, 2020)

"Sèrie sobre escacs que ha comptat amb l'assessorament de l'excampió del món Garri Kaspàrov i del professor d'escacs Bruce Pandolfini, entre d'altres experts."

The Americans
 

Semàfor: Groc
El punt fort: Explora en paral·lel la sol·litud del geni i la seva relació amb les drogues. La protagonista mou tant peces d'escacs com ampolletes de licor.
De què va: Està ambientada als anys 50 i 60 i la protagonista és una jugadora d'escacs que és un prodigi. La sèrie arrenca des que és una nena, quan l'envien a un orfenat després de la mort de la seva mare. Allà descobreix els escacs. A partir d'aquí va narrant els seus progressos sempre partint del fet que els seus rivals donen per fet que podran amb ella. En part perquè és una dona. Els sorprèn a tots, un a un.
El més interessant:  L'actriu Anya Taylor Joy (vista a "The Miniaturist") sap com endur-se la mirada de la càmera.
Atenció a:  Segurament li sobren uns quants episodis (molt de temps el dedica als escacs), però té prou virtuts perquè no es noti gaire i els aficionats en gaudiran de valent.

L'ambient: El director Scott Frank (de "Godless") es recrea en la història, filmant amb preciosisme i meticulositat cada escena.
A quina plataforma: Netflix

 

3. "Beartown" (Peter Grönlund​, 2020)

"És un 'Friday Night Lights' en clau de sèrie criminal nòrdica."

The Americans
 

Semàfor: Verd
El punt fort: Una bona feina explicant els personatges abans d'entrar en el crim. ​
De què va: Una sèrie sueca sobre un petit poble en franca decadència econòmica que està obsessionat per l'hoquei sobre gel. A poc a poc es van destapant els secrets dels diferents personatges, tant dels jugadors de l'equip júnior, que són adolescents, com dels seus pares. Assistim a la forta pressió que pesa sobre ells, ja que veuen l'esport com l'únic camí per millorar a la vida. El protagonista és un jugador de l'NHL que havia crescut al poble i que ara hi torna, amb la seva carrera acabada (no us explicaré per què) per fer d'entrenador.
Atenció a: Basada en una novel·la de Fredrik Backman.
L'ambient: Hi trobareu paisatges nevats i ambientació fosca
A quina plataforma: HBO


4. "Parlament" (Émilie Noblet i Jérémie Sein, 2020)

"Per què serveix el Parlament Europeu? Si esteu pensant que per res, aquesta sèrie us dona la raó. "

The Americans
 

Semàfor: Verd
El punt fort: Ideal si teniu ganes de riure.
De què va: És una comèdia satírica ambientada al Parlament Europeu, on presenta un seguit de personatges que intenten treballar el mínim possible. Tots tenen molt clar que són allà per complir amb l'expedient. Que no cal ni tan sols que entenguin què estan fent. Només que omplin els informes que pertoca i les esmenes necessàries i anar sumant dies en la seva carrera política. Ni tan sols els importa gaire el que fan. Per exemple, al primer episodi el protagonista treballa en una llei per regular el mercat de les aletes de tauró.
El més interessant: Recorda molt les comèdies d'Armando Ianucci. De fet, s'assembla molt a "The Thick of It" en la manera com agafa un personatge jove i inexpert per introduir-nos en aquest món. En aquest cas, un ajudant parlamentari que es troba que el seu eurodiputat defuig qualsevol mena de responsabilitat.
Atenció a: Forma part de la competició oficial del festival Serielizados que es pot veure a Filmin. La part negativa és que només hi trobareu tres episodis, així que us quedareu amb ganes de més.
A quina plataforma: Filmin  
 

5. "The Americans"  (Joseph Weisberg​, 2020)

"Una sèrie que ha estat molt maltractada per les plataformes i que ara podem mirar sencera: 'The Americans'." 

The Americans
 

Semàfor: Verd
El punt fort: És una sèrie molt ben escrita, amb un repartiment molt sòlid que encapçalen Matthew Rhys i Keri Russell i amb un dels millors finals, dels més exquisits, que hem vist recentment.
De què va: La sèrie explica la història de dos espies russos del KGB que viuen als Estats Units fent-se passar per un matrimoni americà mentre van complint missions.
El més interessant: El guió, basat en casos reals, explora molt bé la tensió que senten els protagonistes, dividits entre la lleialtat a la pàtria, la missió, i la lleialtat a la família, els fills, que no saben res de qui són els seus pares.
Atenció a: Es va donar la circumstància que l'any passat guanyés el Globus d'Or a millor drama i que no es pogués mirar enlloc. 
A quina plataforma: Amazon Prime l'ha incorporada sencera

 
What do you want to do ?
New mail
ARXIVAT A:
Sèries
Anar al contingut