Més control per evitar la venda d'alcohol a menors o fora d'hores
Més control per evitar la venda d'alcohol a menors o fora d'hores
ANÀLISI

Tenim botellot per estona

Actualitzat

Que aixequi el braç qui no s'hagi reunit de jove amb la colla per beure. D'acord, no trencaven aparador, ni arrencaven bancs ni cremaven contenidors que, llavors, encara ni eren part del nostre mobiliari urbà. En deien "guateques", "parties" els més moderns, i d'aquí als litres... i així ha estat sempre. Però aquesta és l'arrel d'alguna cosa nova: molta gent reunida pel mateix. Tanta gent que fins i tot la policia se sent impotent.

Com a mínim dos factors influeixen en aquesta explosió que els més optimistes pensaven que passaria, mentre s'aixequen les mesures contra la Covid: la primera, la pandèmia mateix. És com el cava acabat d'obrir després de sacsejar-lo: un volcà. La segona: els nostres joves (jo ho he preguntat a les meves filles) diuen que no paguen quaranta per una festa que els costa vuit. La tercera, i la més perillosa, l'efecte "manada": són molts, moltíssims, no poden amb nosaltres.

La porra és una solució immediata per garantir la seguretat. D'acord. Però hi ha altres moviments de fons que cal atendre. Tenim botellot per estona.

Anar al contingut