ANÀLISI

Tanquem temporada amb nota

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Laura Rosel

Directora i presentadora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@laura_rosel
Actualitzat

Ja tenim les notes.

Aquell moment de nervis, abans d'obrir el sobre, a casa. En el meu cas, intentant esbrinar com havia anat la cosa en funció dels segons que durava l'expressió seriosa de la meva mare.

El paper de la meva mare, aquí el juga el cap d'Audiències, el gran Jordi Català, que cada dia d'EGM no dorm per obrir la ràdio i tenir tots els números a punt quan arribem els d'"El matí".

Tanquem la temporada amb nota.

Prop de 440.000 oients ens escolteu cada matí, sou un 26% més que ara fa un any. I en només una temporada hem retallat en gairebé 200.000 oients la distància amb el nostre principal competidor.

L'enhorabona a tot l'equipàs d'"El matí" i també als companys de la resta de programes de la ràdio pública que també tanquen una bona temporada. Estem molt contents. Som la ràdio que més creix. Més de 600.000 oients heu sintonitzat Catalunya Ràdio cada dia, aquesta temporada. En només un any hem reduït a la meitat la diferència d'audiència respecte a la ràdio privada. Som l'emissora preferida pels joves i per les dones i els més escoltats a la demarcació de Lleida.

Lideratge per a "El búnquer" del Peyu, el Jair Domínguez i la Neus Rossell. També per l'"En guàrdia", el "Revolució 4.0" i el "Solidaris". "La tarda" de l'Òscar Fernández i l'Elisenda Carod dobla l'audiència de fa un any. I felicitats també als nostres companys d'Informatius, perquè el "Catalunya migdia" i el "Catalunya nit" són els més escoltats en la seva franja.

Les veus que sentiu cada matí de cada matí de cada matí són tal qual. D'una colla de gent que són encara millors fora de micròfon. Són entusiastes i de tan bona pasta com la Montse Barcon. Tan ràpids i eficients com el Víctor Villar i el Cesc Bertran, l'Anna Escura i la Carla Verdés.

Són brillants com la Judit Pastor i el Jordi Ramoneda. Amb l'ull crític de l'Albert Mercadé. Les paraules de la Marta Vives. L'energia del Marcos Garcia i la Marta Carreras. El rigor del Dani Gomez i l'Ignasi Abad. La presència de la Marina Romero. L'expertesa de l'Eli Espuny i la Mònica Muñoz. La feina de formiga i imprescindible de l'Alba Barbosa, el Jordi Bracons i el Jordi Barranca. La xarxa de la Lola Quadrado, el Pep Casanovas i el José Antonio Rodríguez.

Un programa que encetem cada matinada, amb els canvis de guàrdia del Joan Trias, l'Àlex Bosch, l'Hermínia Massana i el Josep Almirall. "El matí" és el vaixell insígnia de la casa i funciona gràcies a tots els equips de la casa. En especial, els Informatius, que són l'espina dorsal de la ràdio. Els tècnics, amb el capità Jordi Just, perquè sense ells no seríem res. Els Esports i els de Digitals, perquè són la salsa de la ràdio. Els lingüistes, que ens salven a tots. I la direcció, que hi confia i fa de para-xocs.

"El matí", com tot, també té un pinyol. I aquí el pinyol són l'Albert Segura. Crossa i puntal. I l'Arnau Maymó, el far, l'espigó i la boia. Ha evitat que se'ns endugués la marea. Dos anys que valen per deu.

És una sort formar part d'un transatlàntic com aquest. Amb cruixits, sí. Però sòlid i ben armat. Que arribarà lluny si s'hi confia i si se'l deixa fer.

Les notes són bones. Deu dies i -merescudes- vacances.

Anar al contingut