Hi ha menjars al món que fins i tot quan són servits en una taula elegantíssima s'han de menjar amb la mà perquè és de mala educació menjar amb coberts, segons el més clàssic dels protocols. Per exemple: el pa, els espàrrecs, les cireres, el raïm, les carxofes, els cargols, les costelletes de cabrit o de conill, les guatlles, els musclos i les cloïsses. També podem fer servir les mans per assaborir les gambes, alerta, prohibit xarrupar el cap! Per no ferir el protocol, demaneu que us les posin en una carmanyola per endur i les xarrupeu a casa. Ni de conya es llencen! A aquesta llista hi inclouré la truita a la francesa. S'ha de menjar amb una sola mà perquè és de mala educació tallar-la amb el ganivet. Això val també per a croquetes, ous ferrats i amanides. I ara apunteu unes quantes idees de snacks per menjar amb una sola mà:   Aperitius amb una broqueta o escuradents Per menjar una amanida de tomàquet i mozzarella amb una sola mà, podeu fer una broqueta de cirerols i mozzarella, i la suqueu en un pesto d'alfàbrega. Preferiu pollastre a la planxa i poma o pinya? Podeu fer-ne trossets petits, enfilats al punxó, i tot marcat i cuit a la paella. I amanida de pasta? Clar! Podeu clavar els tortel·linis amb tomàquet sec italià i anxoves. La broqueta o els escuradents són la solució perfecta per menjar amb una sola mà / Pixabay   Aperitius amb pa Feu bracets de gitano salats o rotllets a partir de tot tipus de masses. Compreu pasta de full preparada, en trobareu al supermercat. La desplegueu davant vostre i la talleu en rectangles més estrets. Els podeu pintar amb olivada, pesto vermell de tomàquet sec i parmesà, paté de bolets, d'un formatge ratllat que us agradi o un bon cheddar Ceretani de Molí de Ger, sona magníficament. Els enrotlleu sobre si mateixos, ben cargolats, i els talleu a rodanxes d'un centímetre de gruix. Els col·loqueu a una plata de forn amb paper sulfuritzat, els pinteu amb ou batut o amb mantega desfeta i els coeu fins que siguin cruixents i dauradets. És ben poca estona i substitueixen els Bocabits! La pasta de full és un bon complement per fer snacks / Rachel Claire (Pexels)   Aperitius amb coquetes o piadines Pinteu-les amb formatge fresc d'untar, poseu-hi canonges, blat de moro i pollastre a la planxa o restes de pollastre arrebossat o rostit. Enrotlleu bé i talleu-ho a porcions. Us farà un bon sopar per veure sèries o una bona alternativa a l'entrepà de l'excursió de l'escola! Altres farciments maionesa, curri, ou dur, cogombre i llesques de pit de gall d'indi cuit maionesa i amanida, tomàquet a rodanxes, enciam, pastanaga ratllada, cogombre salsa tàrtara feta a base de maionesa, ceba tendra picada, tàperes i cogombrets, embolicant carn de rosbif i ruca. Altres opcions a les piadines, unes bones llesques de pa / Pexels  La clau està a pintar el pa pla d'alguna cosa que sigui enganxosa i faci que el rotllet no es descargoli. Alternatives a les piadines: si no sou de comprar aquest tipus de coses al supermercat, agafeu un parell de llesques grosses de pa de quilo, enretireu-ne la crosta de tot el volt, i aplaneu-les amb l'ajuda d'un corró o d'una ampolla buida tombada. Unteu-les amb formatge cremós i espolseu-les amb herbes fresques. Talleu-les a cintes d'uns cinc centímetres d'amplada i enrotlleu-les. Ara les embolicareu una a una amb tires de bacó i les tancareu, si cal, amb un escuradents. Poseu-les al forn sobre una reixeta i daureu-les. El formatge es fondrà i el greix del bacon amararà la molla del pa.