Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El matí de Catalunya Ràdio

El 14F es votarà en pavellons, i no en escoles

El Procicat ja ha aprovat com seran les eleccions, segons ha pogut saber Catalunya Ràdio.

Núria Oriol Actualitzat

La majoria dels catalans votaran el 14 de febrer en un pavelló o en un espai gran com un centre cívic, però no en una escola, com és habitual. Aquesta serà la prioritat del govern de cara a les pròximes eleccions autonòmiques, que encara estaran marcades per la pandèmia. Segons ha pogut saber "El matí de Catalunya Ràdio", aquest criteri ja ha estat aprovat pel Procicat.

Dues cues a cada seu electoral

La normativa per a la jornada de votacions especifica que es farà una cua per als col·lectius de risc i una altra per a la resta de la ciutadania. L'objectiu de les mesures és evitar al màxim el risc de contagi, i per això s'intentarà no fer servir les escoles tant com es pugui. Sobretot perquè s'haurien de tancar l'endemà de les eleccions per fer-hi una desinfecció total. Es buscaran espais alternatius, prioritzant pavellons i espais grans com ara centres cívics. I, evidentment, queden expressament prohibits espais com CAPs i residències.

Els electors, sense acompanyants

Hauran d'anar a votar sols i portar la papereta des de casa. Evidentment, tothom amb mascareta i respectant la distància de seguretat d'un metre i mig.

Test d'antígens als membres de les meses

I entre les mesures de seguretat previstes, fer un test d'antígens a tots els integrants de les meses abans de constituir-les per certificar que no estan infectats per Covid. I durant la votació, no podran agafar el DNI dels electors, com es fa normalment, per evitar el contacte. De manera que els votants hauran de facilitar la visió del document i de totes les seves dades personals.

Els testos d'antígens, una eina per guanyar normalitat però amb debat científic
 

A cada seu hi haurà prou personal per controlar que tant els components de la mesa com els electors compleixen amb totes les mesures higièniques de seguretat. També s'encarregaran d'organitzar les dues cues, que els electors respectin l'espera a l'aire lliure i l'accés ordenat dels votants. 

Són les primeres mesures que ja ha aprovat el Procicat, amb les quals el govern engega tota la maquinària per preparar el país per poder fer les eleccions enmig de la pandèmia. De fet, el Departament d'Acció Exterior, que gestiona tota l'àrea de processos electorals, començarà aviat els contactes amb els ajuntaments per constatar les opcions disponibles a tots els municipis.

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut