S'estrena la sèrie "Foundation", una de les apostes fortes de la temporada
Apple TV+ no ha fet públic exactament quants diners s'ha gastat en "Foundation", però es tracta d'una inversió milionària
El matí de Catalunya Ràdio

S'estrena la sèrie "Foundation", una de les apostes fortes de la temporada

L'adaptació de la famosa saga d'Isaac Asimov és la gran estrena de la setmana, juntament amb el retorn de "Sex education" i "The morning show"

TEMA:
Sèries

1. "Foundation"

Semàfor Verd

A quina plataforma Apple TV+

De què va És l'adaptació de la famosa novel·la de ciència ficció d'Isaac Asimov. El pressupost es nota de seguida i la sèrie entra per la vista amb escenes de grans dimensions. Paisatges que es perden en l'horitzó, naus espacials gegantines que creuen la pantalla i ciutats que brillen com milers d'estrelles són algunes de les imatges amb què hipnotitza el primer episodi d'aquesta sèrie.

S'especula que s'hi podrien haver gastat entre 20 i 25 milions de dòlars per cada episodi.

S'estrena la sèrie 'Foundation', una de les apostes fortes de la temporada
Un dels protagonistes de 'Foundation' és l'actor nominat a l'Emmy Jared Harris

Adaptar "Foundation" és un repte molt complicat, sobretot per l'ambició del projecte. S'ha intentat moltes vegades i no s'ha aconseguit. Només el primer llibre narra 200 anys, i els personatges es perden en una història que és més gran que ells mateixos.

El primer episodi presenta un matemàtic, interpretat pel britànic Jared Harris, que crea una teoria que prediu el final de l'Imperi Galàctic. Sigui certa o no, als aristòcrates que governen l'Imperi no els agraden en absolut les teories del matemàtic i el volen detenir. D'aquesta manera tot es condensa en una història d'intriga, poder i ciència.

Al capdavall, estan intentant fer el mateix que "Joc de trons" va aconseguir amb la fantasia. Malgrat les facilitats que posen, veig difícil que aconsegueixi atrapar un públic ampli i sospito que es quedarà sobretot com un gaudi per als fans del gènere.

2. "Sex education"

Semàfor Groc

A quina plataforma Netflix

De què va És la tercera temporada de la sèrie, que fins ara ha combinat de manera molt hàbil les dinàmiques de les sèries d'institut amb la intenció de ser divulgativa pel que fa a temes relacionats amb la sexualitat. Només per aquest afany ja és una sèrie que val la pena i es diferencia d'altres ficcions del mateix estil.

Sèries d'estrena, amb Toni de la Torre a 'El matí de Catalunya Ràdio'
Otis i Maeve, els protagonistes de 'Sex education' enamorats l'un de l'altre però que no s'acaben de trobar

Justament per això, a la tercera temporada ha perdut una mica de ganxo al centrar-se més en les relacions romàntiques, sobretot dels dos protagonistes, prototípiques d'altres sèries adolescents. En el procés s'ha convertit en una sèrie més convencional. Recomanable sobretot com a sèrie pont entre adolescents i els seus progenitors per parlar de tota mena de temes sense manies.

3. "The morning show"

Semàfor Groc

A quina plataforma Apple TV+

De què va És una sèrie sobre un programa de televisió que entra en una crisi quan es destapa un cas d'assetjament sexual. Un dels presentadors es passa de la ratlla amb una presentadora. La sèrie se centra sobretot en l'impacte que això té dins del programa.

La primera temporada tenia un problema de fons, i és que la víctima tenia un paper ínfim, mentre que l'agressor apareixia en tots els episodis. Això segurament té a veure amb el punt de partida inicial de la sèrie, que estava concebuda per ser una altra cosa.

Sèries d'estrena, amb Toni de la Torre a 'El matí de Catalunya Ràdio'
Jennifer Aniston comparteix redacció i pantalla amb Reese Witherspoon a 'The morning show'

A la segona temporada qüestionen sobretot què passa després de la denúncia. Que se sàpiga què ha passat no vol dir que es facin canvis a l'empresa. Com ho poden fer les protagonistes que hi treballen per ser conseqüents amb la denúncia i alhora mantenir la seva carrera? I a més, la sèrie ha incorporat Julianna Margulies (de "The good wife"), apujant encara més el nivell d'un repartiment ple de cares conegudes.

4. "American horror story"

Semàfor Verd

A quina plataforma Disney+

De què va Un escriptor té un bloqueig creatiu i marxa de viatge amb la seva família. Durant el camí coneixen gent estranya i ell té la brillant idea de prendre unes drogues que creu que l'ajudaran amb la síndrome de la pàgina en blanc. En realitat l'endinsen en un malson.

Sèries d'estrena, amb Toni de la Torre a 'El matí de Catalunya Ràdio'
Temporada 10 de la sèrie 'American horror story' (FX)

"American horror story" és una antologia del gènere de terror que explica una història diferent cada temporada, cosa que li permet reinventar-se no només pel que fa a la trama i els personatges, sinó també pel que fa a l'estil, explorant diverses vessants dins del gènere del terror.

La temporada 10 està inspirada sobretot pel treball d'Stephen King i repeteixen actors habituals, com Sarah Paulson o Evan Peters.

5. "Felizmente casados"

Semàfor Verd

A quina plataforma Filmin

De què va És un matrimoni insatisfet, que es troben encallats en una rutina que els mata per dins. Quan envien el seu fill de campaments coincideixen amb una altra parella d'amics que també envien els fills de campaments i es troben en una situació similar. Com ho faran per trobar un estímul que els tregui de les seves monòtones existències? Doncs convertint-se en criminals.

Sèries d'estrena, amb Toni de la Torre a 'El matí de Catalunya Ràdio'
Parelles encallades en la rutina, com 'Scenes from a marriage', però en aquest cas en clau de comèdia

És una teràpia de parella que aprovaria Walter White, tot i que pel seu sentit de l'humor negre aquesta sèrie canadenca té més en comú amb "Fargo". Demostra que la infelicitat també pot ser divertida.
 

ARXIVAT A:
Sèries

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut