Sèries sobre relacions de parella, amb Toni de la Torre, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Oscar Isaac i Jessica Chastain en una de les escenes de "Scenes from a marriage"
El matí de Catalunya Ràdio

Sèries sobre relacions de parella: quan l'amor no és mai perfecte

"Scenes from a marriage", "Normal people" o la tercera temporada de "Master of none" ofereixen una visió bastant més realista de la vida en parella

Actualitzat
TEMA:
Sèries

1. Scenes from a marriage

Semàfor Verd

A quina plataforma HBO

De què va Els protagonistes són una parella casada que en aparença tenen una vida perfecta. En realitat, cap dels dos és feliç en la relació i a mesura que tots dos en parlen i se la van qüestionant, el seu matrimoni es va esquerdant.

És un remake d'una sèrie que Ingmar Bergman va fer als anys 70. I que després es va editar i convertir en una pel·lícula. Va ser tan impactant que se li atribueix haver augmentat el nombre de divorcis a Europa, però sobretot a Suècia, on es van multiplicar per dos. L'original la podeu trobar a Filmin i Amazon.

Sèries sobre relacions de parella, amb Toni de la Torre a 'El matí de Catalunya Ràdio'
Després de treballar junts a "L'any més violent", Oscar Isaac i Jessica Chastain es retroben a "Scenes from a marriage" (HBO)

Al remake, el matrimoni està interpretat per Oscar Isaac i Jessica Chastain, que estan fantàstics. De fet, ells són el principal motiu per mirar el remake, que explica la mateixa història que l'original i toca els mateixos temes.

2. Tell Me You Love Me

Semàfor Verd

A quina plataforma HBO

De què va Parla sobre la infelicitat sexual dins la parella. Va ser polèmica perquè les escenes de sexe estaven rodades d'una manera tan naturalista que molta gent es va pensar que eren reals. Per descomptat, eren simulades.

El que és important és com retrata el paper que el sexe té en una relació, a través de diferents històries, amb parelles d'edats diferents, de manera que s'aborda com és a la joventut i a la vellesa.

Sèries sobre relacions de parella, amb Toni de la Torre a 'El matí de Catalunya Ràdio'
"Tell me you love me" és una sèrie dramàtica del 2007 que de seguida es va fer coneguda per les escenes de sexe realistes (HBO)

En molts casos, el sexe és un problema, i molt sovint, el símptoma que una parella no està funcionant. Mostra el vincle entre sexe, dificultat per deixar-se anar i crear un espai d'intimitat compartida i la connexió de la parella. L'estil busca el realisme, està gravat càmera en mà.

3. Normal people

Semàfor Verd

A quina plataforma Starzplay

De què va Desarticula la idea que un cop trobes la persona ja sereu feliços per sempre

Els protagonistes de "Normal people", que amb el títol ja està anunciant que no és una història d'amor excepcional, sinó molt comuna, se senten atrets l'un per l'altre des del principi.

Però això no sempre és suficient. Durant tota la sèrie tenen una trajectòria vital individual que els porta per camins separats o bé a fer-se mal si estan junts.

Sèries sobre relacions de parella, amb Toni de la Torre a 'El matí de Catalunya Ràdio'
L'èxit de "Normal people" es basa, en bona part, en la química entre els actors Paul Mescal i Daisy Edgar-Jones (BBC)

Malgrat que el que tenen és especial, ha de passar molt de temps perquè tant l'un com l'altre es trobin en un moment en què la seva història pugui cristal·litzar de manera que puguin ser una parella feliç.

La química entre els dos actors, Paul Mescal i Daisy Edgar-Jones, és excepcional. I la direcció aconsegueix fer que ens sentim com si estiguéssim mirant per un foradet dins de la intimitat d'una relació, encreuant els dits perquè surti bé.

"Normal people" ha estat un èxit doble. Com a sèrie ha estat molt aplaudida, i la novel·la en què es basa, de Sally Rooney, també ha estat un fenomen.

 

4. Master of None: Moments in love

Semàfor Verd

A quina plataforma HBO

De què va Explica la història d'una parella de dues dones que van a viure en una casa al camp i estan il·lusionades amb la seva nova vida. És la tercera temporada, però està plantejada com una minisèrie.

Sèries sobre relacions de parella, amb Toni de la Torre a 'El matí de Catalunya Ràdio'
"Master of none" és la comèdia d'Aziz Ansari i Alan Yang que sempre apareix en les llistes de les millors sèries de Netflix (Netflix)

El projecte conjunt es comença a estroncar quan s'adonen que una d'elles vol tenir fills i l'altra no ho té tan clar. És una sèrie que toca temes poc habituals, com l'avortament o el procés en una clínica de fertilitat. Totes dues trames estan lligades amb el desgast psicològic i emocional que pateix la parella.

Fa salts en el temps en cada episodi, a l'estil de "Scenes from a marriage", que és una influència evident

5. Cucumber

Semàfor Verd

A quina plataforma Filmin

De què va Una parella de dos homes madurs que es trenca al primer episodi. Fa nou anys que estan junts, però un d'ells, que acaba sent protagonista, fa temps que no se sent satisfet. Quan l'altre li proposa de casar-se és quan decideix deixar-ho estar.

Sèries sobre relacions de parella, amb Toni de la Torre a 'El matí de Catalunya Ràdio'
Escena de "Cucumber", que es pot veure a Filmin en versió original subtitulada (Filmin)

En principi, és una bona decisió per a ell. S'imagina que tornarà a lligar i a passar-s'ho bé, com els seus companys de feina més joves. Però a mesura que avança la història descobreix que el problema de fons era que no és capaç de connectar de manera profunda amb una altra persona.

És una sèrie de Russell T. Davies, creador de "Queer As Folk", i referent a l'hora de parlar d'homosexualitat a la televisió.

ARXIVAT A:
Sèries

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut