Sèries que fan estiu, platja i vacances
D'"El Equipo A" a "Verano azul": sèries que s'han convertit en clàssics i que ve de gust recuperar quan fa bon temps
Sèries que fan estiu, platja i vacances
Sèries que fan estiu
La sèrie s'emetia cada diumenge a les quatre de la tarda (RTVE)
El Matí de Catalunya Ràdio

Sèries que fan estiu, platja i vacances

D'"El Equipo A" a "Verano azul": sèries que s'han convertit en clàssics i que ve de gust recuperar quan fa bon temps

Toni de la TorreActualitzat
TEMA:
Sèries

1. "Verano azul"

"Ni 'Joc de trons' ni punyetes, el primer trauma de molts va ser la mort de Chanquete. De fet, Antonio Mercero ha explicat que si haguessin sospitat que seria tan dramàtic, a TVE no els ho haurien deixat fer."

Semàfor Verd

A quina plataforma? RTVE a la carta

De què va? La sèrie és un retrat de l'estiu al poble, amb la colla d'amics que passen el temps junts i viuen aventures. Una combinació de trames infantils i de salt cap a l'etapa adulta, regla inclosa.

Sèries que fan estiu
"Verano azul" va ser una de les sèries més populars dels anys 80 a tot Espanya (RTVE)
 

Un dels lemes principals de la sèrie era "Del vaixell de Chanquete no ens en mouran" Un lema contra l'especulació immobiliària que resumeix amb exactitud una sèrie que tenia bones intencions de sobra.

Actualment es pot visitar el Parque Verano Azul, a la localitat de Nerja, on es va rodar, i on tenen una rèplica del vaixell de Chanquete. Els carrers del voltant tenen plaques amb els noms dels personatges

 

2."Vacaciones en el mar"

Era tan popular que hi van passar estrelles del cinema com Gene Kelly o Olivia de Havilland i personalitats com Andy Warhol o els Village People. 

Semàfor Verd

A quina plataforma? Youtube TV

De què va? El somni d'un creuer de luxe es feia realitat en aquesta sèrie inspirada en un llibre d'anècdotes d'una directora de creuer. Les trames giraven al voltant de l'amor, amb passatgers vivint mil i una històries a bord del Princesa del Pacífico. 

Sèries que fan estiu
La sèrie va fer enganxar a molta gent al món dels creuers (Youtube TV)

L'actor que feia de capità, Gavin McLeod, va acabar publicitant creuers en acabar la sèrie i hi va estar relacionat tota la vida. Va morir fa uns mesos.

 

3. "El Equipo A"

La sèrie repetia en cada episodi un patró similar i funcionava pel carisma dels personatges

Semàfor Verd

A quina plataforma? Apple TV

De què va? Narra les aventures d'un grup de quatre soldats desertors de la guerra del Vietnam, que treballen com a mercenaris, sempre per causes justes. És una sèrie d'aventures i explosions apta per a nens. Hi havia molta bala, però no hi moria ningú. 

Sèries que fan estiu
Tot i que la sèrie va ser un èxit, darrere les càmeres hi havia mala relació entre alguns actors (NBC)
 

Tots els seus personatges tenien una personalitat pròpia. Hannibal i el seu "m'encanta que els plans surtin bé"; Fenix i les seves conquestes; el pobre Murdock, que anaven a treure del psiquiàtric cada cop que tenien un encàrrec, i M.A. i la seva por de volar. 

 

4."Pippi Calzaslargas"

"La Pippi és la canya"

Semàfor Verd

A quina plataforma? Apple TV

De què va? La Pippi apareix al poble dalt d'un cavall, té un amic que és un mico i viu sola en una casa. 

Sèries que fan estiu
La sèrie es basava en una novel·la de la sueca Astrid Lindgren (Apple TV)
 

La sèrie era una producció sueca que va tenir èxit arreu del món. El paper va encasellar l'actriu, Inger Nilsson, amb només 10 anys. Estava basada en els contes d'Astrid Lindgren.

 

5. "Magnum"

La sèrie va ser un èxit. Malgrat tot, va tenir problemes a l'inici. Hi va haver una vaga de guionistes i el rodatge es va endarrerir durant 6 mesos.

Semàfor Verd

A quina plataforma? Amazone Prime 

De què va? Thomas Sullivan Magnum (Tom Selleck) és un investigador privat que viu a Hawaii. La sèrie és una barreja de comèdia, acció i drama. 

Camises hawaianes, mostatxo, Ferrari vermell, en Higgins i els dos gossos, que es deien Zeus i Apollo! I el misteriós Robin Masters, l'invividu que li havia deixat a en Magnum la seva mansió perquè treballés de detectiu. Tot això és sinònim de nostàlgia en majúscules i d'estiu.

 

6. "Los vigilantes de la playa"

La sèrie es va fer famosa per posar tota la carn a la graella i tenir un planter d'actors i actrius ben atractius que corrien per la platja a càmera lenta. Va ser la sèrie que va fer famosa Pamela Anderson.

Semàfor Verd

A quina plataforma? Amazon Prime

De què va? És una sèrie sobre socorristes que patrullen les platges del comtat de Los Angeles, Califòrnia i Hawaii. La sèrie se centra en els reptes tant professionals com personals als quals s'enfronten els personatges.

Entre els coneguts actors de la sèrie hi havia Pamela Anderson (Amazon Prime)
 

Va tenir un spin-off on Mitch Buchanan es feia detectiu, que va ser un fracàs. També va ser el principi del final de la carrera de David Hasselhoff. Després ha fet més papers autoparòdics a coses com "Sharknado" o la pel·lícula de Bob Esponja. Cal destacar-ne una sèrie d'autoficció que es diu "Hoff the record".

La fórmula de "Los vigilantes" s'ha intentat repetir altres cops, com per exemple a "Pacific blue"

 

ARXIVAT A:
Sèries
Anar al contingut