Estrenes de la setmana, amb Toni de la Torre, a "El matí de Catalunya Ràdio"
Colin Farrell és el protagonista de "The north water"
El matí de Catalunya Ràdio

Sèries de sofà i manta: s'acceleren les estrenes amb la recta final de l'any

"The north water", "Kamikaze" o "Endeavour" són bones apostes d'aquest novembre

Actualitzat
TEMA:
Sèries

1. "The north water" ("La sangre helada")

Semàfor Verd

A quina plataforma Movistar+

De què va? És la història d'un balener del segle XIX i ple de personatges ambiciosos. Us heu d'imaginar un Moby Dick on la balena no és important perquè l'obsessió de la majoria dels membres de la tripulació són els diners. Tots tenen les seves pròpies idees de com aconseguir-lo, començant pel capità del vaixell, que planeja enfonsar l'embarcació per cobrar l'assegurança.

Veredicte: Recomanable, però amb un avís: és d'aquelles sèries on l'atmosfera és el més important i es construeix lentament. És una sèrie densa i fosca i, per descomptat, gelada. Si us hi quedeu, trobareu bones interpretacions, particularment la de Stephen Graham com el capità i la de Colin Farrell, que està pràcticament irreconeixible com un arponer brut, salvatge i faltat de qualsevol tipus d'escrúpol.

 

2. "Kamikaze"

Semàfor Verd

A quina plataforma HBO Max

De què va? És una sèrie danesa sobre una noia jove de casa bona que aparentment ho té tot. Gaudeix d'una vida supèrflua amb els seus amics i és la reina de les xarxes socials. Tot això canvia d'un dia per l'altre quan tota la seva família mor en un accident d'avió i perd les ganes de viure. Inicia un viatge autodestructiu.

Veredicte: Endavant! És una sèrie que parla del que és important a la vida, apel·lant al públic jove que es pugui identificar amb aquesta idea del que és tenir-ho tot que transmeten els influencers. Té un estil narratiu vibrant i episodis curts. Es parla del desig de suïcidar-se des d'una manera que sona honesta.

 

3. "Endeavour"

Semàfor Verd

A quina plataforma Filmin

De què va? És una de les sèries més britàniques que s'han fet mai. És una sèrie de resoldre crims, amb episodis independents, un protagonista culte i intel·ligent, i situada a Oxford. Manté intacta l'essència de la sèrie de la qual s'origina, que és "Inspector Morse" (n'és la preqüel·la). S'acaba d'estrenar la 6a temporada a Filmin.

Veredicte: Imprescindible si us agraden les sèries d'estil clàssic. És una sèrie agradable per sobre de tot. Hi ha crims però són com resoldre uns mots encreuats. Evita la truculència perquè la sèrie sigui agradable, un lloc on sempre vingui de gust entrar-hi. A més, els casos són excepcionalment complexos, sovint barrejant diverses trames i lligant-les de manera inesperada.

 

4. "The shrink next door"

Semàfor Groc

A quina plataforma Apple TV+

De què va? És una sèrie sobre com un psicòleg manipula un pacient fins a prendre-li pràcticament tot el que té. Comença creant-li dependència de la teràpia, després aparta la família i s'acaba quedant amb tot el que té, incloent el negoci familiar. A més, és una història real.

Veredicte: Resultat mixt. Els actors, Will Ferrell i Paul Rudd, estan molt bé, malgrat que no és el seu registre. Però la combinació de drama i comèdia no sempre funciona. Els dos tons es perjudiquen l'un a l'altre. No és fallida però tampoc reeixida. 

 

5. "Tiger King"

Semàfor Vermell

A quina plataforma Netflix

De què va? És un dels true crime més sorprenents que s'han fet fins ara. Te la mires estupefacte dient "no pot ser" cada cinc minuts. El protagonista és el propietari d'un zoo que és tot un personatge, a més d'un delinqüent. A la primera temporada hi havia de tot: un intent d'assassinat, denúncies per maltractament d'animals, una desaparició sospitosa i relacions personals com a mínim complexes. La segona temporada continua la història on va quedar.

Veredicte: Continuació forçada. Té menys a explicar que la primera temporada i es nota molt. Però és en cert punt més delirant en entrar en com l'èxit ha afectat tots els protagonistes. Són personatges extravagants i extrems que de cop són famosos i tenen molts diners. Còctel explosiu. Enganxa inevitablement.

 

6. "Starstruck"

Semàfor Groc

A quina plataforma HBO Max

De què va? És una comèdia romàntica britànica sobre una noia bastant desastrosa que, en una nit de festa, s'embolica amb un noi. L'endemà descobreix que el noi és un actor de cine molt famós.

Veredicte: Ja ho hem vist. És un "Notting Hill" amb els papers intercanviats. Però intenta fer-se passar per sèrie d'autor, amb una pàtina que pot fer pensar en "Girls" o fins i tot en "Fleabag". És molt més convencional del que aparenta. Això sí: és el que en podríem dir una sèrie mona. Es deixa veure si és el que busqueu.

 

7. "Yellowjackets"

Semàfor Groc

A quina plataforma Movistar+

De què va? És la història d'un equip de futbol femení d'institut que té un accident d'avió. S'estavellen en un lloc remot i hauran de fer el que faci falta per sobreviure. En paral·lel a aquesta trama s'explica una altra trama, situada 25 anys després, on veiem com les jugadores supervivents mantenen en secret el que va passar.

Veredicte: Prescindible, tot i que enganxa perquè els salts entre passat i present per desenvolupar el misteri són un mecanisme efectiu. També l'encerta quan explota els conflictes entre les jugadores. Però és previsible i allargada. El nivell del repartiment és desigual i les versions joves dels personatges són força més fluixes que les adultes, on, per cert, trobem Christina Ricci i Juliette Lewis. Per mirar fent altres coses, com a molt.

 

8. "Cowboy Bebop"

Semàfor Vermell

A quina plataforma Netflix

De què va? És una sèrie sobre un grup de caça-recompenses que capturen els criminals més perillosos de la galàxia. És una versió amb actors d'una sèrie d'anime que a Catalunya es va emetre en el seu moment al canal 3XL. L'original tenia molt estil i destacava sobretot pel dinamisme de l'animació, la fusió de gèneres (western, gènere negre, space opera) i per una banda sonora fantàstica amb temes de jazz i blues.

Veredicte: El que en animació funciona molt bé, perquè ens permet desenganxar-nos de la realitat, amb actors no funciona tant. És més: pot ser ridícul. L'adaptació, que s'estrena aquest divendres a Netflix, copia moltes escenes de l'anime, però no aconsegueix capturar-ne l'essència, no transmet el mateix que l'original. Els diàlegs són força encarcarats i els actors fan el que poden. El veredicte és que passeu de llarg i mireu la sèrie d'anime.

ARXIVAT A:
Sèries
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut