La portada

"La portada" de Mònica Terribas

L'espai on Mònica Terribas ens ofereix la seva interpretació de l'actualitat per ajudar-nos a entendre la realitat que ens envolta.
Horari: de dilluns a divendres, a les 06.00, les 07.00 i les 08.00 h.

 

ÀUDIOS

L'entrevista

La conversa en profunditat de Mònica Terribas, a l'Estudi 1 de Catalunya Ràdio, amb els actors de l'actualitat.

Horari: de dilluns a divendres, a partir de les 08.30 h.

ÀUDIOS

La tertúlia

Analitzem cada dia els temes més destacats de l'actualitat amb un diàleg constant que incorpora els matisos, les sensibilitats i els punts de vista dels nostres experts per desgranar tot allò que marca el dia a dia.

Horari: de dilluns a divendres, a les 08.55 h.

ÀUDIOS

Informe Sala i Martín

Hi ha qui opina sobre Xavier Sala i Martín abans d'escoltar-lo. Cada quinze dies, tindreu l'oportunitat de mirar l'economia a través dels seus exemples i la seva anàlisi.

Horari: Cada quinze dies, dijous, a les 10.30 h

ÀUDIOS

El racó de pensar

Apliquem el consell d'Ovidi Montllor: "Un moment, no ens precipitem, primer pensem." El filòsof Xavier Antich i el periodista i activista, David Fernàndez ens acompanyen a "El racó de pensar"

Horari: Dimecres, de 10.30 a 11 h

ÀUDIOS

I visca la terra!

Les conseqüències a què ens aboca el canvi climàtic són aquí. La comunitat científica ens està alertant de forma continuada però potser no hem acabat d'assumir-ne la gravetat. A "I visca la terra" tractarem amb experts la llarga llista de reptes mediambientals locals i internacionals que tenim. Hem de posar-nos-hi i no hi ha temps a perdre!

Horari: Divendres, de 10.30 a 11.00 h

ÀUDIOS

No hi ha drets

Si n'hi ha, siguem conscients de quins són i què cal per reivindicar-los. Aquesta serà la feina que liderarà la sociòloga Iolanda Fresnillo cada quinze dies. Per exercir els nostres drets, els hem de conèixer.

Horari: Dijous, a les 10 h

ÀUDIOS

En primera persona del plural

La vida són conflictes i busquem solucions. Escoltem les persones que els poden explicar en primera persona: vosaltres. A "En primera persona del plural", us convoquem perquè ens expliqueu les vostres experiències dels problemes que compartim tots.

Horari: Dimarts, de 10 a 11 h

ÀUDIOS

Pregunta'm el que vulguis

Hi ha persones anònimes amb històries molt interessants per explicar i estudiants de periodisme amb moltes ganes de fer-los preguntes i compartir una estona de ràdio amb Mònica Terribas.

Horari: Dilluns d'11.45 a 12.00

Lecturàlia

Taula de llibres amb les persones que decideixen escriure'ls, editar-los i vendre'ls. Màrius Serra ens donarà bons motius per entrevistar escriptores i escriptors al "Lecturàlia". I a la secció "Els arbres no s'ho mereixen", la crítica literària.

Horari: Dilluns, d'11 a 12

ÀUDIOS

Mediats i serioses, S.L.

Hi ha qui diu: "Jo només veig sèries." I hi ha qui diu: "M'enganxo a les coses més friquis de la tele." I hi ha qui necessita saber-ho tot d'aquest món. A "Mediats i serioses, S.L.", l'actualitat i crítica televisiva amb Santi Villas i Àlex Gutiérrez, i les malaltes de sèries Cristina Bordas i Sílvia Comet.

Horari: Dimecres, d'11 a 12 h

ÀUDIOS

Amb xarxa o sense

Què tenen en comú l'assessor Genís Roca, l'expert en tecnologia digital Albert Cuesta, el crac dels videojocs Albert Murillo i la conductora del "Popap" Mariola Dinarès? Que tots es llancen a les xarxes per viure... "Amb xarxa o sense".

Horari: Dimarts, d'11 a 12 h

ÀUDIOS

El galliner

Quan surts del teatre, del cinema, d'uns espectacle de dansa, d'una exposició, entens la vida d'una altra manera. Emociona't i diverteix-te amb "El galliner" d'Àlex GorinaGemma Ruiz, Marta Vives i Alfons Gorina. La cultura ens fa lliures.

Horari: Dijous d'11 a 12 h

ÀUDIOS

Deixa que soni

De música, a "El matí", n'hi ha tota la setmana, però de música amb criteri dels qui la toquen, només els divendres al "Deixa que soni". La de Miqui Puig i Blai Marsé i els grups i les veus que passen per l'estudi per fer-la sonar en directe.

Horari: Divendres, d'11.30 a 12 h

ÀUDIOS

La tertúlia esportiva

Pels que hi entenen d'esports i pels qui no. La traducció a "El matí de Catalunya Ràdio" d'un món que no són només gols i 'cracks'. Comptem amb les veus de referència del periodisme esportiu.

Horari: Dilluns i l'endemà dels partits intersetmanals, de 10 a 11 h

ÀUDIOS