La portada

"La portada" de Mònica Terribas

L'espai on Mònica Terribas ens ofereix la seva interpretació de l'actualitat per ajudar-nos a entendre la realitat que ens envolta.
Horari: de dilluns a divendres, a les 06.00, les 07.00 i les 08.00 h.

 

L'entrevista

l'entrevista

La conversa en profunditat de Mònica Terribas, a l'Estudi 1 de Catalunya Ràdio, amb els actors de l'actualitat.

Horari: de dilluns a divendres, a partir de les 08.30 h.

La tertúlia

la-tertúlia

Analitzem cada dia els temes més destacats de l'actualitat amb un diàleg constant que incorpora els matisos, les sensibilitats i els punts de vista dels nostres experts per desgranar tot allò que marca el dia a dia.

Horari: de dilluns a divendres, a les 08.55 h.

Informe Sala i Martín

informe-sala-i-martín

Hi ha qui opina sobre Xavier Sala i Martín abans d'escoltar-lo. Cada quinze dies, tindreu l'oportunitat de mirar l'economia a través dels seus exemples i la seva anàlisi.

Horari: Cada quinze dies, dijous, a les 10.30 h

El racó de pensar

el-racó-de-pensar

Apliquem el consell d'Ovidi Montllor: "Un moment, no ens precipitem, primer pensem." El filòsof Xavier Antich i el periodista i activista, David Fernàndez ens acompanyen a "El racó de pensar"

Horari: Dimecres, de 10.30 a 11 h

I visca la terra!

i-visca-la-terra

Les conseqüències a què ens aboca el canvi climàtic són aquí. La comunitat científica ens està alertant de forma continuada però potser no hem acabat d'assumir-ne la gravetat. A "I visca la terra" tractarem amb experts la llarga llista de reptes mediambientals locals i internacionals que tenim. Hem de posar-nos-hi i no hi ha temps a perdre!

Horari: Divendres, de 10.30 a 11.00 h

No hi ha drets

no-hi-ha-drets

Si n'hi ha, siguem conscients de quins són i què cal per reivindicar-los. Aquesta serà la feina que liderarà la sociòloga Iolanda Fresnillo cada quinze dies. Per exercir els nostres drets, els hem de conèixer.

Horari: Dijous, a les 10 h

En primera persona del plural

en-primera-persona-del-plural

La vida són conflictes i busquem solucions. Escoltem les persones que els poden explicar en primera persona: vosaltres. A "En primera persona del plural", us convoquem perquè ens expliqueu les vostres experiències dels problemes que compartim tots.

Horari: Dimarts, de 10 a 11 h

Pregunta'm el que vulguis

pregunta'm-el-que-vulguis

Hi ha persones anònimes amb històries molt interessants per explicar i estudiants de periodisme amb moltes ganes de fer-los preguntes i compartir una estona de ràdio amb Mònica Terribas.

Horari: Dilluns d'11.45 a 12.00

Lecturàlia

lecturàlia

Taula de llibres amb les persones que decideixen escriure'ls, editar-los i vendre'ls. Màrius Serra ens donarà bons motius per entrevistar escriptores i escriptors al "Lecturàlia". I a la secció "Els arbres no s'ho mereixen", la crítica literària.

Horari: Dilluns, d'11 a 12

Mediats i serioses, S.L.

mediats-i-serioses-s.l.

Hi ha qui diu: "Jo només veig sèries." I hi ha qui diu: "M'enganxo a les coses més friquis de la tele." I hi ha qui necessita saber-ho tot d'aquest món. A "Mediats i serioses, S.L.", l'actualitat i crítica televisiva amb Santi Villas i Àlex Gutiérrez, i les malaltes de sèries Cristina Bordas i Sílvia Comet.

Horari: Dimecres, d'11 a 12 h

Amb xarxa o sense

amb-xarxa-o-sense

Què tenen en comú l'assessor Genís Roca, l'expert en tecnologia digital Albert Cuesta, el crac dels videojocs Albert Murillo i la conductora del "Popap" Mariola Dinarès? Que tots es llancen a les xarxes per viure... "Amb xarxa o sense".

Horari: Dimarts, d'11 a 12 h

El galliner

el-galliner

Quan surts del teatre, del cinema, d'uns espectacle de dansa, d'una exposició, entens la vida d'una altra manera. Emociona't i diverteix-te amb "El galliner" d'Àlex GorinaGemma Ruiz, Marta Vives i Alfons Gorina. La cultura ens fa lliures.

Horari: Dijous d'11 a 12 h

Deixa que soni

deixa-que-soni

De música, a "El matí", n'hi ha tota la setmana, però de música amb criteri dels qui la toquen, només els divendres al "Deixa que soni". La de Miqui Puig i Blai Marsé i els grups i les veus que passen per l'estudi per fer-la sonar en directe.

Horari: Divendres, d'11.30 a 12 h

La tertúlia esportiva

la-tertúlia-esportiva

Pels que hi entenen d'esports i pels qui no. La traducció a "El matí de Catalunya Ràdio" d'un món que no són només gols i 'cracks'. Comptem amb les veus de referència del periodisme esportiu.

Horari: Dilluns i l'endemà dels partits intersetmanals, de 10 a 11 h

La traductora

la-traductora

Hi ha declaracions que aconsegueixen disfressar el que realment pensen els seus protagonistes, però "La traductora" tradueix literalment les seves intencions. La Sala de Màquines es completa amb "La premsadora" i "La consensuadora". Amb Adrià Cuatrecases i Sergi Vives.

Horari: Cada dia, a les 8.25 i a les 9.55 h

Desinforme setmanal

desinforme-setmanal

Quan creus que ho has entès tot després d'una setmana d'informació, Adrià Cuatrecases i Sergi Vives t'ho capgiren tot! A "Desinforme setmanal" t'expliquen realment el que ha passat. Que no t'enganyin els altres, ja ho fan ells!

Horari: Divendres d'11 a 11.30 h

Anar al contingut