La portada

Portada_8col Mònica Terribas

L'espai on Mònica Terribas ens ofereix la seva interpretació de l'actualitat per ajudar-nos a entendre la realitat que ens envolta.
Horari: de dilluns a divendres, a les 06.00, les 07.00 i les 08.00 h.

 

Podcast

ÀUDIOS

La tertúlia

"La tertúlia del matí". Com interpretem la realitat? "El matí de Catalunya Ràdio"

Analitzem cada dia els temes més destacats de l'actualitat amb un diàleg constant que incorpora els matisos, les sensibilitats i els punts de vista dels nostres experts per desgranar tot allò que marca el dia a dia.

Horari: de dilluns a divendres, a les 08.55 h.

Podcast

ÀUDIOS

L'entrevista

La conversa en profunditat de Mònica Terribas, a l'Estudi 1 de Catalunya Ràdio, amb els actors de l'actualitat.

Horari: de dilluns a divendres, a partir de les 08.30 h.

ÀUDIOS

En primera persona del plural

La vida són conflictes i busquem solucions. Escoltem les persones que els poden explicar en primera persona: vosaltres. A "En primera persona del plural", us convoquem perquè ens expliqueu les vostres experiències dels problemes que compartim tots.

Horari: Dimarts, de 10 a 11 h

ÀUDIOS

No hi ha drets

Si n'hi ha, siguem conscients de quins són i què cal per reivindicar-los. Aquesta serà la feina que liderarà la sociòloga Iolanda Fresnillo cada quinze dies. Per exercir els nostres drets, els hem de conèixer.

Horari: Dijous, a les 10 h

El racó de pensar

Apliquem el consell d'Ovidi Montllor: "Un moment, no ens precipitem, primer pensem." El filòsof Xavier Antich i el periodista i activista, David Fernàndez ens acompanyen a "El racó de pensar"

Horari: Dimecres, de 10.30 a 11 h

Podcast

ÀUDIOS

Informe Sala i Martín

Informe Xavier Sala i Martín

Hi ha qui opina sobre Xavier Sala i Martín abans d'escoltar-lo. Cada quinze dies, tindreu l'oportunitat de mirar l'economia a través dels seus exemples i la seva anàlisi.

Horari: Cada quinze dies, dijous, a les 10.30 h

Podcast

ÀUDIOS

I visca la terra!

"I visca la terra!" i... les escoles bressol, la N-340, les rotondes, les zones peatonals, la gestió de l'aigua, les funeràries, les multes i els aparcaments... els nostres municipis comparteixen problemes. Veu a l'estudi i al territori per resoldre'ls amb Laia Claret i Gerard López. I Francesc Mauri, perquè si heu de voltar, més val tenir "El temps a la carta".

Lecturàlia

Taula de llibres amb les persones que decideixen escriure'ls, editar-los i vendre'ls. Màrius Serra ens donarà bons motius per entrevistar escriptores i escriptors al "Lecturàlia". I a la secció "Els arbres no s'ho mereixen", la crítica literària.

Horari: Dilluns, d'11 a 12

ÀUDIOS

La tertúlia esportiva

Pels que hi entenen d'esports i pels qui no. La traducció a "El matí de Catalunya Ràdio" d'un món que no són només gols i 'cracks'. Comptem amb les veus de referència del periodisme esportiu.

Horari: Dilluns i l'endemà dels partits intersetmanals, de 10 a 11 h

ÀUDIOS

Amb xarxa o sense

Què tenen en comú l'assessor Genís Roca, l'expert en tecnologia digital Albert Cuesta, el crac dels videojocs Albert Murillo, la conductora del "Popap" Mariola Dinarès i el "youtuber" Pol Gisé? Que tots es llancen a les xarxes per viure... "Amb xarxa o sense".

Horari: Dimarts, d'11 a 12 h

ÀUDIOS

El galliner

Quan surts del teatre, del cinema, d'uns espectacle de dansa, d'una exposició, entens la vida d'una altra manera. Emociona't i diverteix-te amb "El galliner" d'Àlex Gorina,  Gemma Ruiz, Marta Vives, Alfons Gorina i Núria Marín. La cultura ens fa lliures.

Horari: Dijous d'11 a 12 h

ÀUDIOS

Mediats i serioses, S.L.

Hi ha qui diu: "Jo només veig sèries." I hi ha qui diu: "M'enganxo a les coses més friquis de la tele." I hi ha qui necessita saber-ho tot d'aquest món. A "Mediats i serioses, S.L.", l'actualitat i crítica televisiva amb Santi Villas, David Àvila i Àlex Gutiérrez, i les malaltes de sèries Cristina Bordas i Sílvia Comet.

Horari: Dimecres, d'11 a 12 h

Podcast

ÀUDIOS

La traductora

Hi ha declaracions que aconsegueixen disfressar el que realment pensen els seus protagonistes, però "La traductora" tradueix literalment les seves intencions. La Sala de Màquines es completa amb "La premsadora" i "La consensuadora". Amb Adrià Cuatrecases i Sergi Vives.

Horari: Cada dia, a les 8.25 i a les 9.55 h

ÀUDIOS

Deixa que soni

De música, a "El matí", n'hi ha tota la setmana, però de música amb criteri dels qui la toquen, només els divendres al "Deixa que soni". La de Miqui Puig i Blai Marsé i els grups i les veus que passen per l'estudi per fer-la sonar en directe.

Horari: Divendres, d'11.30 a 12 h

ÀUDIOS

Desinforme setmanal

Quan creus que ho has entès tot després d'una setmana d'informació, Adrià Cuatrecases i Sergi Vives t'ho capgiren tot! A "Desinforme setmanal" t'expliquen realment el que ha passat. Que no t'enganyin els altres, ja ho fan ells!

Horari: Divendres d'11 a 11.30 h

Podcast

ÀUDIOS