Semàfor de sèries, amb Toni de la Torre
"Rumbo al infierno", la nova sèrie de terror de Netflix per als fans d'"El juego del calamar"
El matí de Catalunya Ràdio

"Rumbo al infierno", la nova sèrie de Netflix que és més salvatge que "El juego del calamar"

També s'estrena "Hawkeye", la nova sèrie de superherois de Marvel, o la segona temporada de "How to with John Wilson"

Actualitzat

1."Rumbo al infierno"

Semàfor Verd

A quina plataforma: Netflix

De què va? Sèrie de terror on a la gent se li apareix un missatge que li diu quan morirà. Quan arriba el moment, uns monstres apareixen i destrueixen la persona.

Veredicte: Si us agraden les sèries de terror, xalareu de valent. Però només si podeu suportar la violència gràfica. El creador és el director de "Tren a Busan" (Yeong san-ho) i és molt més salvatge que "El juego del calamar". Darrere d'aquest punt de partida tan boig hi ha una reflexió sobre com som, com a societat, ja que la gent reacciona de maneres molt diferents davant del que està passant. Els moments més trasbalsadors estan protagonitzats per humans.

 

2."Possessions"

Semàfor Verd

A quina plataforma: Filmin

De què va? És una sèrie francoisraeliana que comença amb un casament. Seguint la tradició, s'apaguen els llums just abans de tallar el pastís. Quan es tornen a obrir els llums, el nuvi és mort. La núvia serà la principal sospitosa. La policia israeliana i un diplomàtic francès investiguen què ha passat.

Veredicte: Molt addictiva. Si la comenceu segur que l'acabeu. Aconsegueix anar un pas per davant de l'espectador tota l'estona. I, a més, està molt ben feta: els personatges i les situacions són creïbles, els actors fan una feina excel·lent i la direcció té personalitat. Aconsegueix crear molta tensió i involucrar-te en el misteri com poques sèries del gènere. Recomanació total.

 

3."Gomorrah"

Semàfor Verd

A quina plataforma: HBO Max

De què va? És una sèrie italiana que relata la guerra entre diversos clans familiars i organitzacions criminals a Nàpols. Està basada en el treball de Roberto Saviano i des que es va estrenar va mostrar fins a un grau mai vist el nivell de cruesa i realisme. La cinquena temporada s'ha estrenat a HBO Max (només en VOSA) i presenta el personatge de Gennaro amagat en un búnquer.

Veredicte: Us la recomano, i tant! Els dos episodis emesos tenen algunes de les millors escenes d'acció vistos a la sèrie, molt ben calculades i molt contundents. Al mateix temps, també és capaç de ser elegant. L'actor Salvatore Espósito sembla posseït pel personatge de Gennaro, que es troba vivint en una presó pròpia. A més, es destapa un secret que promet una gran temporada.

 

4."How To with John Wilson"

Semàfor Verd

A quina plataforma: HBO Max

De què va? És una sèrie-assaig on el documentalista John Wilson surt al carrer amb el propòsit de respondre preguntes simples. Per exemple: com triar una ampolla de vi per dur a un sopar? A partir d'aquí acaba ficant-se en situacions estranyes i coneixent personatges sovint molt estrambòtics, com ara un noi que col·lecciona racions de soldats de guerra i se les menja.

Veredicte: Doneu-li una oportunitat. Descobriu el plaer de deixar-vos portar per una narració que aparentment no té rumb, però on tot queda lligat de manera brillant. Acaba documentant com som les persones d'una manera insòlita. Sembla que divagui, però troba reflexions valuoses sobre l'experiència de viure. La segona temporada, disponible a partir de dissabte 27 de novembre.

 

5."The wheel of time"

Semàfor Vermell

A quina plataforma: Amazon Prime

De què va? És l'adaptació d'una nissaga de llibres de fantasia escrits per Robert Jordan. És una obra molt apreciada pels aficionats al gènere i tracta, inicialment, de la recerca d'un individu que ha de ser el protagonista d'una profecia. Rosamund Pike interpreta un dels personatges que està buscant aquesta persona.

Veredicte: Sembla un "Senyor dels Anells" de marca blanca, i és una llàstima perquè l'obra literària no té aquesta consideració. S'hi han posat molts diners, però no es nota. L'aspecte visual té més a veure amb sèries com "The legend of the seeker" que amb el que podries esperar d'un projecte d'aquesta envergadura. A més, té problemes de ritme, una posada en escena poc versemblant, alguns actors encarcarats i diàlegs artificials. Suspesa.

 

6."Hawkeye"

Semàfor Groc

A quina plataforma: Disney+

De què va? És una sèrie protagonitzada per Hawkeye (Ull de falcó), un superheroi de Marvel que on posa l'ull posa la fletxa. L'interpreta Jeremy Renner, que a la sèrie està acompanyat per Hailee Steinfeld, que interpreta Kate Bishop, una noia jove de la qual ell esdevindrà un mentor i li ensenyarà tot el que sap.

Veredicte: Poseu les crispetes al microones. Sèrie molt entretinguda i contenta de ser-ho. Combina molt bé el gènere superheròic d'acció, amb una dinàmica de buddy movie que funciona i amb el subgènere nadalenc, ja que l'objectiu del personatge és passar el Nadal amb la família. De fet, vindria ser "La jungla de cristal" de Marvel. Sensació d'inici eficaç, però futura baixada de ritme. Potser hauria estat millor en forma de pel·lícula o d'especial nadalenc.

 

7."Cortar por la línea de puntos" ("Strappare lungo i bordi")

Semàfor Verd

A quina plataforma: Netflix

De què va? És una sèrie d'animació autobriogràfica en què el seu creador, el dibuixant de còmics Zerocalcare, reflexiona sobre la seva vida des de la infantesa fins a l'actualitat amb el fil conductor d'una història d'amor no assolida i conversant amb la veu de la seva consciència, representada per un armadillo que parla.

Veredicte: Endavant! Sèrie molt original que atrapa per la velocitat verbal i la manera com explora les angoixes vitals del protagonista. Pot recordar l'"Arròs covat" del Juanjo Sáez, però a moltes més revolucions i amb molta més crítica i consciència social. El protagonista ho posa tot en crisi, començant per si mateix, té una mirada molt moderna pel que fa a temes com els rols de gènere i acaba reflectint la visió del món de tota una generació.

 

8."Atlantic crossing"

Semàfor Groc

A quina plataforma: Movistar+

De què va? És una minisèrie situada a l'inici de la Segona Guerra Mundial des del punt de vista de la família reial noruega. En concret, de la princesa Marta, que s'ha d'exiliar quan els nazis envaeixen el país i que acaba sent acollida per Franklin Roosevelt als Estats Units.

Veredicte: A mitges. La part més pròpiament del gènere històric està molt ben feta i Sofia Helin (de Bron/Broen) fa un bon paper interpretant la princesa. Però la part de les relacions personals, en especial la de la princesa amb Roosevelt, acaba tenint molt de pes i llasta amb especulació sentimental una història que era èpica. S'estrena dilluns 29 de novembre.

 

ARXIVAT A:
Sèries
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut