Racisme no, homofòbia sí
Racisme no, homofòbia sí
Racisme no, homofòbia sí. Per Albert Segura
Aquest és l'aspecte de l'estadi Allianz Arena que demanen a la UEFA
ANÀLISI

Racisme no, homofòbia sí

Enllaç a altres textos de l'autor imgauto35

Sotsdirector d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@albertsegura_
Actualitzat

Dels creadors de "ni masclista, ni feminista", arriba "ni homòfob, ni antihomòfob". Els carcamals de la UEFA han prohibit que l'estadi de Munic s'il·lumini amb els colors de l'arc de Sant Martí al·legant que volen ser políticament neutrals, com si l'homofòbia fos una opció política més...

Al feixisme, se'l combat o creix. I no només a l'Hongria de l'ultra Viktor Orbán, també en països on suposadament els drets LGTBI estan reconeguts, com a casa nostra. Aquesta mateixa revetlla de Sant Joan: els Mossos investiguen una altra agressió homòfoba al barri de Gràcia de Barcelona contra dos nois que van acabar a l'hospital, quan no fa ni un mes de la brutal pallissa a dues parelles gais a la platja del Somorrostro.

Només aquest any portem ja 90 atacs contra el col·lectiu, una violència desmesurada i gratuïta, impune, i el més preocupant, que cometen joves adolescents que surten en colla. I legitimada pel discurs de l'extrema dreta, però no només. També el dels neandertals que dirigeixen el futbol mundial i que, després d'obrir-li un expedient al porter d'Alemanya per dur un braçalet amb la bandera gai, es preguntaran per què els futbolistes no surten de l'armari. L'NFL, l'NBA, fins i tot el COI, els passen la mà per la cara.

És un escàndol. La mateixa UEFA que demana "Respect" i "Not to racism" a les samarretes, que s'omple la boca de diversitat i de la funció integradora del futbol (tot mentida, rentat d'imatge!), tanca files amb un govern hongarès que ha prohibit que a les escoles es parli sobre homosexualitat. Potser a Ginebra no volen incomodar segons quins dictadures homòfobes amb qui fan negocis. És el mateix silenci còmplice de la Unió Europea, on nou països de l'est, com Polònia, Txèquia o Romania, donen suport a la croada d'Orbán.

Anar al contingut