Quina és la benzinera més cara i la més barata de Catalunya?
Omplir el dipòsit sempre és més car com més s'acosta el cap de setmana o una operació sortida
El matí de Catalunya Ràdio

Quina és la benzinera més cara i la més barata de Catalunya?

Omplir el dipòsit en una estació de servei o d'una altra manera pot suposar un estalvi de fins a 20 euros

Enllaç a altres textos de l'autor

Marina Romero

Redactora d'"El matí de Catalunya Ràdio"

@marinaromero_
Actualitzat
TEMA:
Consum

L'augment dels preus de l'energia es nota arreu. La benzina ha pujat més d'un 25% i el gasoil un 27% des de principis d'any. Per tant, escollir bé quina benzinera triem per omplir el dipòsit ens pot representar un estalvi de fins a 20 euros.

Normalment, les grans petrolieres (Repsol, Cepsa, Shell i BP) tenen preus més alts a les seves estacions de servei, mentre que les benzineres de baix cost són més competitives, sovint a prop de polígons industrials.

Si ens fixem en la benzina 95, la més habitual, a l'hora d'escriure aquest text, la benzinera més cara es troba al poble del Montseny i la més barata a Sant Adrià de Besòs.

Quina és la gasolinera més cara i més barata de Catalunya?
La benzinera del Montseny, situada al mateix poble

La benzina 95 més cara

Està situada al poble del Montseny, al passeig de la Font 1, a més de 500 m d'alçada. De fet, es tracta d'un sortidor d'autoservei, que els mateixos veïns expliquen que no l'utilizen mai.

"Miro de no utilitzar-la mai. La benzina sempre està caríssima."

El preu està fixat a 1,769 euros el litre. Una xifra que supera els màxims històrics del setembre del 2012 (1,522 euros/l benzina i 1,445 euros/l gasoil). Omplir un dipòsit mitjà de 50 litres ens sortiria per uns 88 euros.

De fet, sembla un sortidor més pensat per a casos d'emergència que per a ús diari. Per arribar-hi cal fer un bon camí de revolts.

Quina és la gasolinera més cara i més barata de Catalunya?
La benzina 95 més cara de Catalunya

Pel que fa al gasoil, el més car el trobem al polígon industrial Riu clar de Tarragona, a 1,66 euros el litre

La benzina 95 més barata

Segons les dades que publica el ministeri, la trobareu a la benzinera Galp de Sant Adrià de Besòs, al carrer Torrassa 87-95. El preu està a 1,349 euros el litre. Omplir el dipòsit en aquesta benzinera ens costaria uns 67 euros. Cosa que vol dir que entre la benzinera més cara i la més barata hi ha una diferència de més de 20 euros.

Pel que fa al gasoil, el més barat el trobem a la gasolinera Cepsa de Torregrossa, a Lleida, a 1,1159 euros el litre. 

Com consultar el preu de cada benzinera?

El Ministeri per a la Transició Ecològica publica en aquest enllaç les dades de totes les benzineres de l'Estat amb els preus que tenen registrats i cadascú pot consultar les que té més a prop. Segons el mateix ministeri, en només un any, de l'octubre del 2020 a l'octubre del 2021, els combustibles s'han encarit al voltant d'un 30%

Omplir el dipòsit de gasolina costa 20€ més que fa un any
Evolució del preu dels carburants en un any (Ministeri per a la Transició Ecològica)

Els experts emmarquen aquesta situació en el context general de l'energia i les matèries primeres. L'oferta no dona l'abast per cobrir el ritme de la demanda de la reactivació econòmica.

Com podem estalviar més?

A banda de consultar el llistat de benzineres més barates, és recomanable omplir el dipòsit abans que s'acosti el cap de setmana i comenci una l'operació sortida de vacances. En general, també és més barat posar combustible fora de les autopistes que no pas a dins.

Una bona opció és aprofitar les ofertes d'algunes empreses o supermercats que ofereixen descomptes de fidelització per als seus clients i que poden suposar més de dos euros d'estalvi per dipòsit ple.

ARXIVAT A:
Energia Consum
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut