Alguns dels integrants del nou partit en una foto de família des del World Trade Center de Barcelona
A la fotografia de família no hi han participat les principals cares visibles dels partits que se sumen a la nova plataforma (Centrem)
ANÀLISI

Quin serà el paper del nou partit de Chacón?

Avui no podem saber si el nou partit, Centrem, serà la recuperació definitiva de l'espai de la Convergència de tota la vida o si estem davant d'un intent més, destinat a la irrellevància a mitjà termini. La teoria que diu que l'estripada de Convergència va deixar un electorat orfe no s'acaba de confirmar amb els números a la mà. Sembla que la majoria d'aquests votants han entès que la genètica convergent continua viva a Junts per Catalunya, tot i que passada per la centrifugadora.

Per fer-se un lloc, Centrem, com abans el PdeCat, accentua el discurs econòmic: és liberal, defensa la propietat privada i la baixada d'impostos. Però per aquí és difícil competir amb Junts, on hi ha persones com Jordi Puigneró, Joan Canadell, Elsa Artadi o Damià Calvet. L'altra carta que té el partit d'Àngels Chacón és el rebuig a la unilateralitat. Però, a hores d'ara, qui no hi ha renunciat, a la pràctica, digui el que digui en públic?

Anar al contingut