Moment en què la treballadora de Channel 1 interromp l'informatiu amb un cartell en contra de la guerra
Moment en què la treballadora de Channel 1 interromp l'informatiu amb un cartell en contra de la guerra
ANÀLISI

Quin futur li espera a Marina Ovsiannikova quan deixi d'estar sota el focus mediàtic?

Una multa equivalent a 256 euros pot semblar poca cosa, quan el Parlament del teu país ha aprovat fa poc una llei que permet engarjolar fins a quinze anys aquells qui difonguin notícies falses sobre la guerra. És a dir, el que el Kremlin decideixi que són notícies falses sobre la guerra… com ara dir que la guerra existeix.

Però de l'entrevista concedida per Marina Ovsiànnikova després del seu arrest destaca, sobretot, un moment. És aquell en què ella explica haver estat plenament conscient de les repercussions que la seva protesta tindria per a ella i per a la seva família.

Convertida en símbol gràcies a la visibilitat viral de la seva acció, les autoritats russes potser han preferit no convertir-la en una màrtir, conscients que estan perdent la batalla del relat mediàtic, com a mínim fora del seu país. Ara bé, caldrà veure quin futur li espera a aquesta productora televisiva, quan deixi d'estar sota el focus. Tenim aquí massa recent la dictadura franquista per oblidar que l'ostracisme pot ser una pena invisible i muda bastant més terrible que haver de pagar 256 euros.

ARXIVAT A:
Mitjans de comunicacióRússia
Anar al contingut