El polifacètic artista Pau Riba
El polifacètic artista Pau Riba
ANÀLISI

Qui era Pau Riba? Què respondre quan els nens us ho preguntin

En un país normal avui seria el primer de tres dies de dol, es posarien les banderes a mitja asta i es prepararien funerals oficials, però no som un país normal, i Pau Riba era de tot menys normal, i potser precisament per això era més influent que no pas popular; mai va omplir grans palaus i val a dir que tampoc ho buscava.  

Vaja, que potser en les últimes hores us heu trobat amb nens que us pregunten: "Qui era Pau Riba?". Si no sabeu què respondre, podeu dir, per exemple, que "en Pau Riba és un cantant que va inspirar els artistes que després van inspirar els grups que toquen als principals festivals i festes majors de Catalunya".

O també podeu provar de dir que Pau Riba era un home que sempre anava descalç, amb una guitarra penjada, que cantava cançons i escrivia poemes. I encara que desafinés, ens emocionava, parlant de gripaus, papallones, flors o la lluna des de la seva mirada còsmica. O també podeu no contestar res i posar cançons com "La cançó 7a en colors" del "Dioptria" o la "Nina de Miraguano" amb l'Orquestra Fireluche.

En Pau ja ha fet la seva feina i cal agrair-l'hi. Que el seu llegat transcendeixi en el temps depèn de nosaltres.

ARXIVAT A:
Pau Riba
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut