Quatre receptes per fer en menys de 3 minuts
Temps de remolatxa, i a jugar amb els petits de casa a veure qui acaba de sopar amb més pinta de vampir, amb la boca tota tenyida de magenta (Unsplash)
El matí de Catalunya Ràdio

Quatre receptes per fer en menys de 3 minuts

Hummus de remolatxa, truita de patates xips, pa fregit estil "fritos" i emulsió de iogurt i anxoves per llepar-te'n els dits

Actualitzat
TEMA:
Gastronomia

1. Hummus de remolatxa

Ingredients:

  • Cigrons cuits
  • Remolatxa bullida
  • 2 cullerades de tahina
  • Suc de mitja llimona
  • Oli d'oliva
  • Aigua

Agafem el vas del túrmix o la Thermomix i hi aboquem abans de tot els cigrons i la remolatxa. Seguidament, hi posem un parell de cullerades generoses de tahina, el suc de mitja llimona, oli d'oliva i aigua fins a aconseguir la textura que us agradi... Ho triturem i ho assaborim!

2. Truita de patates xips

Ingredients:

  • 2 o 3 ous  
  • 1 bossa de patates xips
  • Nata líquida per cuinar
  • Sal
  • Pebre

Com qualsevol altra truita, hem de batre els ous i posar tots els ingredients en una paella. En aquest cas, hi afegim un grapat de patates xips, un raig de nata líquida, sal i pebre al gust i ho remenem durant mig minut. Un cop feta per sota, pleguem la truita sobre si mateixa i ho servim!

La truita de patates de tota la vida amb un gir divertit (Pixabay)

3. Pa fregit estil "fritos"

Ingredients:

  • "Tortillas" de blat de moro
  • Sal  
  • Pebre

Tallem les "tortillas" en tires d'un parell de centímetres d'amplada i les fregim. Les traiem de l'oli i hi tirem espècies, sal i pebre al gust. Poden servir-ho per sucar alguna salsa, per acompanyar una sopa o com a aperitiu.  

Molt útil per acompanyar qualsevol salsa o per picar abans de dinar (Melissa Walker Horn/Unsplash)

4. Emulsió de iogur i anxoves

Per amorosir una amanida de fulles amargants d'escarola, endívia i col blanca.

Ingredients:

  • Iogurt cremós
  • 8 filets d'anxova
  • Oli de la llauna d'anxoves
  • Oli de gira-sol

Agafeu un pot del túrmix i hi poseu tres cullerades generoses de iogurt ben cremós, vuit filets d'anxova i una mica de l'oli de la llauna, l'acabeu d'omplir fins a tres quarts d'oli de gira-sol. Ho aneu emulsionant de baix a dalt agafant l'oli amb cura i a poc a poc, fins a aconseguir una emulsió muntada i cremosa de gust espectacular!

Excel·lent salsa per acompanyar l'escarola, l'endívia i la col blanca (Pixabay)

 

ARXIVAT A:
Gastronomia
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut