L'equip de "El barrio" celebra la victòria en la final de la Kings League
El matí de Catalunya Ràdio

Quant cobra un jugador de la Kings League?

Tots tenen el mateix salari menys les estrelles

Sergi López NúñezActualitzat

La Final Four de la Kings League ha aplegat aquest diumenge 92.522 persones al Camp Nou i ha registrat un pic d'audiència a xarxes de 2.163.069 espectadors (amb una mitjana de 1.380.000 d'usuaris). Tot i fer números espectaculars, el show organitzat per Gerard Piqué també té alguna dada sorprenentment baixa com és el sou dels jugadors.

Sense premi per guanyar la final

Consultats per "El matí de Catalunya Ràdio", els jugadors confessen que el seu salari és de 68,75 euros nets per partit. L'equivalent a 275 euros mensuals, més l'intangible de l'impacte mediàtic d'una competició que és un gran aparador a xarxes. Només estan obligats a jugar els diumenges, però han acabat fent dos entrenaments a la setmana.

Els futbolistes que han arribat a la final han percebut un sou una mica més alt per partit i no s'ha pagat cap extra per guanyar la final. Un dels jugadors estrella de l'Ultimate Móstoles, Alvaro Arché, exposa un sentiment compartit per tots els jugadors, la professionalització de la lliga:

"Estem contents amb les condicions i seria un somni dedicar-nos plenament a la Lliga. Però entenem que per aconseguir-ho les condicions econòmiques han d'arribar a uns mínims."

Alvaro Arché durant un partit (Kings League)

Estrelles com Ronaldinho, Capdevila o Joan Verdú no es mouen en aquestes xifres, ja que són els coneguts com a 'jugadors 11 i 12'. El seu sou depèn íntegrament dels acords a què hagin arribat amb els presidents dels clubs.

Piqué va deixar sense camp el SD Espanyol

La competició es va traslladar del Pavelló Cupra Arena del Port de Barcelona al Camp Nou. En la seva arrencada, la Kings League va deixar sense seu tres clubs: l'Inter Hospitalet, el Terra Negra i les Seccions Deportives Espanyol. Segons el president del SD Espanyol, Arnau Baqué, l'empresa de Gerard Piqué va donar alternatives als altres clubs menys al seu:

"Per motius obvis, Piqué no ens va voler ajudar a buscar un nou camp on poder entrenar."

Arnau Baqué
Arnau Baqué durant una roda de premsa (CCMA)

Durant 45 dies han hagut d'improvisar els entrenaments llogant pistes de forma esporàdica. Un dels jugadors afectats ha sigut Tata Laprovíttola, germà del base del Barça.

ARXIVAT A:
Kings League
NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut