El matí de Catalunya Ràdio, dirigit per Mònica Terribas, és la sisena temporada que desperta Catalunya de 6 a 13 h. Tot el que ens importa, ens afecta, ens emociona i ens diverteix hi cap. I qui més hi cap ets tu, que ens escoltes. Busca't entre les propostes que fem i t'hi trobaràs.

Què busques? Criteri per opinar? Escolta els protagonistes quan els fem les preguntes que tu els faries. I després, les taules més plurals sense bronques: Jordi Cañas, Gemma Ubasart, Jaume Roures, Montserrat Nebrera, Joan B. Culla, Sònia Andolz, José Domingo, Dolors Camats, Joan Puigcercós, Laia Serra, Míriam Hatibi, Andreu Pujol Mas, Jordi Barbeta, Pepa Martínez, Jesús Rodríguez, Mònica Sabata, Laia Bonet, José Manuel Garcia Margallo, Jordi Borràs, Albert Sáez, Manolo Milián Mestre, Tània Safura, Milagros Pérez Oliva, Álex Sàlmon... I segur que ens deixem veus, perquè en tenim moltes.

Què vols? Explicar-nos què et passa? "En primera persona del plural", l'espai perquè els conflictes els expliquin els qui els viuen. Vols que t'ajudem a trobar referents i arguments per entendre què ens passa? David Fernàndez i Xavier Antich a "El racó de pensar". Vols que et recordem com funciona la societat? "No hi ha drets", amb Iolanda Fresnillo. O com funciona l'economia? "L'Informe econòmic" de Xavier Sala i Martin.

On vius? Perquè potser els divendres parlem dels teus carrers, del teu poble, de la teva ciutat a "I visca la terra!" amb la UM de Laia Claret voltant pel territori i Gerard López convocant els problemes compartits a l'estudi.

Com t'ho passes bé? Llegint? Màrius Serra i la taula de llibres al "Lecturàlia", els dilluns. Navegant? Genís Roca, Albert Cuesta, Albert Murillo, Mariola Dinarès i l'actor i youtuber Pol Gisé a "Amb xarxa o sense", els dimarts. Penjant-te de la tele i les sèries? Àlex Gutiérrez, Santi Villas, David Àvila, Sílvia Comet i Cristina Bordas a "Mediats i serioses, S.L.", els dimecres. O prefereixes enfilar-te als escenaris? Els dijous, escolta "El galliner" amb Àlex Gorina, Gemma Ruiz, Alfons Gorina, Marta Vives i Núria Marín... Però els divendres, "Deixa que soni" la música, amb Blai Marsé i Miqui Puig.

I tot això seria més avorrit i més difícil d'explicar sense "La sala de màquines", d'Adrià Cuatrecases i Sergi Vives: "La premsadora", "La traductora" i "Argument de consens". I els divendres, per anar-nos-en amb la versió exacta del què ha passat, "Desinforme setmanal".