Si la ràdio és el mitjà proper i immediat per observar les transformacions quotidianes i compartir-les, l'esperit d'"El matí de Catalunya Ràdio" continua essent despertar els oients amb capacitat de reacció, amb tots els espais convertits en orelles i en directe, sobretot, en directe. La gràcia de la ràdio és deixar-se sorprendre per la vida i retransmetre-la.

Aquesta és la setena temporada del programa dirigida i conduïda per Mònica Terribas, amb sotsdirecció d'Albert Mercadé i coordinació i veu de Francesc Soler. Un equip de periodistes, tècnics i productores que ja fa anys que treballen junts, preparats per posar en antena la vida i tots els límits de l'actualitat. I també amb noves incorporacions al programa: Quim Olivares, Robert Prat i Montse Barcon.

Una cosa que ha après aquest equip del magazín informatiu de Catalunya Ràdio, des del 2013, és a gestionar la imprevisibilitat i a trepitjar el terra que es belluga sota els seus peus per poder-lo compartir. També han après que pels oients el més important és tenir espais on sentir-se identificats i per això oferiran, de 10 a 11 del matí, menys notorietat, menys cops d'efecte i molt més carrer, amb finestres obertes a l'experiència i als problemes quotidians de les persones, com "En primera persona del plural" i "No hi ha drets". 

Espais de revisió del què es fa i com es fa amb les unitats mòbils al carrer i amb la incorporació de Montse Barcon; "Denunciem-ho", una porta oberta a les denúncies d'àmbit col·lectiu per mantenir-se alerta, i la descoberta de nou talent de "Pregunta'm el què vulguis", amb personatges entrevistats en directe per periodistes joves. Per quarta temporada consecutiva, els dimecres, a dos quarts d'onze, "El racó de pensar", amb David Fernández i Xavier Antich, que convidaran pensadors, filòsofes, historiadores i revolucionaris del pensament d'aquí i de fora. I "L'informe econòmic" de Xavier Sala i Martín, que des de fa set anys ajuda a interpretar els moviments socioeconòmics globals. 

El lleure, la tecnologia, la televisió, les sèries i la cultura són l'eix d'"El matí de Catalunya Ràdio" d'11 a 12 cada matí, amb espais com "Lecturàlia", "Amb xarxa o sense", "Mediats i Serioses, S.L.", "El galliner" i "Deixa que soni". Qui vulgui saber què passa al món de la cultura ha d'escoltar Màrius Serra, Enric Gomà, Albert Cuesta, Genís Roca, Albert Murillo, Pol Gise, Mariola Dinarès, Àlex Gutiérrez, Santi Villas, Cristina Bordas, Sílvia Comet, Àlex Gorina, Gemma Ruiz, Marta Vives, Alfons Gorina, Blai Marsé, Miqui Puig i noves col·laboradores que s'hi sumaran durant la temporada. 

Però el sentit d'"El matí de Catalunya Ràdio" és despertar els oients amb les claus de l'actualitat, i a això dediquen la força del programa des de les 6 fins a les 10.30, amb entrevistes als protagonistes del dia, l'anàlisi de les tertúlies on es dialoga per entendre i els espais d'humor "La premsadora", "La traductora", "L'argument de consens" i el "Desinforme setmanal", amb Adrià Cuatrecasas i Sergi Vives

I cada dia, de dilluns a divendres, de 12.00 a 13.00, la finestra d'"El matí de Catalunya Ràdio" tancarà amb una de les principals novetats de la temporada, "L'apocalipsi", amb Elisenda Carod, Elisenda Pineda i Charlie Pee.

Anar al contingut