El foc afecta la muntanya entre Can Manel i les Teules
Un home i una menor, acusats de provocar l'incendi d'Olivella que va cremar 160 hectàrees (ACN)
ANÀLISI

Piròmans, creieu que no us enxamparan?

Els bombers i els agents rurals no són només aquells homes i dones tan valents que quan hi ha un incendi forestal s'enfronten a les flames. Són molt més que això. Són cossos que tenen com a pilars bàsics la formació constant i la ciència, molta ciència.

Dic això pels il·luminats d'avui en dia que es pensen que poden provocar un foc intencionadament i no els enxamparan. Aquells que encenen la flama sols al mig del bosc i creuen que quan hi hagi centenars d'hectàrees cremades, ningú no sabrà que va ser allà on va començar tot.

Els experts del foc ho sabran i si s'hi sumen els Mossos d'Esquadra llavors es pot arribar a trobar fins i tot la metxa. És el que ha passat en el cas d'Olivella i el que passarà quan el pròxim piròman es cregui més llest que els professionals.

Cal fer pedagogia, explicar el patrimoni que són els boscos, exigir que se'n faci manteniment, apel·lar al civisme de la gent, enfortir les sancions... Però sobretot cal dotar els bombers, els agents rurals i també els ADFs dels mitjans necessaris perquè puguin treballar en condicions quan arribi el moment.

Perquè, de moments, cada cop n'hi haurà més. Ens hi porten les condicions ambientals. I sempre hi haurà un inconscient disposar a afegir llenya al foc.

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut