Per què la reina Letícia ha triat ensenyar cuixa durant la seva estada a Palma?
La reina Sofia, Letícia i les infantes a Palma
El matí de Catalunya Ràdio

Per què la reina Letícia ha triat ensenyar cuixa durant la seva estada a Palma?

Segons Patrycia Centeno, la reina s'està convertint en una gran estratega estilística

Gemma Safont-TriaActualitzat

Aquests últims dies, la reina Letícia s'ha passejat per Palma amb un minivestit i uns minishorts que han deixat al descobert les seves cames.

L'actual sobirana ens té acostumats al llarg "midi" i, com la majoria de dones pertanyents a la monarquia europea, no solen mostrar més de dos dits per sobre del genoll. Ensenyar cuixa es considera poc apropiat en un acte institucional.

Així doncs, per què ho ha fet?

Segons l'experta en comunicació no verbal Patrycia Centeno, les crítiques que ha rebut la reina per aquest fet es poden atribuir al masclisme i explica que igual de ridícul és atacar-la per ensenyar les cames com mirar de defensar-la interpretant el gest com una demostració de feminisme.

"Hi ha moltes dones que no practiquen el lideratge femení. Letícia és una d'elles. És una llàstima perquè podria començar a donar exemple encara que ho faci des d'una institució tan anacrònica com és la monarquia."

Per què la reina Letícia ha triat ensenyar cuixa durant la seva estada a Palma?
El rei Felip VI, la reina Letícia i les seves filles a Palma (Europa Press )

Més enllà del debat de si les dones poden ensenyar les cames o no, el motiu pel qual Letícia decideix ensenyar-les en el moment en què ho fa, segons Centeno, té una intencionalitat:

"Ella sap que si allarga o escurça la faldilla pot eclipsar els titulars dirigits a la casa reial i fer que els escàndols passin a un segon pla."

Centeno es refereix concretament a la polèmica sobre si el rei Felip VI s'hauria d'haver aixecat al pas de l'espasa de Simón Bolívar en la presa de possessió de Gustavo Petro a Colòmbia:

"Letícia sap que la mida de les seves faldilles desvia l'atenció dels escàndols relacionats amb la casa reial".

De fet, apunta, qui hagi seguit l'evolució indumentària de la reina des que va arribar a la casa reial, es pot adonar de com s'ha arribat a convertir en una gran estratega estilística.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut