Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
El matí de Catalunya Ràdio

Pablo Iglesias referma que la derogació de la reforma laboral és íntegra: "Aquest és l'acord"

L'entrevista al vicepresident del govern espanyol a "El matí", en deu frases

Actualitzat
TEMA:
Pablo Iglesias

Pablo Iglesias respon a alguns dels interrogants que pesen amb més força després de la cinquena pròrroga de l'estat d'alarma. La derogació íntegra de la reforma laboral pactada per la coalició de govern amb Bildu, la reunió de la taula de diàleg que reclamen les forces independentistes, l'aplicació d'algunes mesures socials com la pròrroga dels ERTOs i el paper que tindrà Ciutadans en un futur. Aquesta és la tria detallada de la conversa amb Mònica Terribas.

Pablo Iglesias referma que la derogació de la reforma laboral és íntegra:
 

Es derogarà íntegrament la reforma laboral, tot i el matís afegit pel PSOE?

"Seré cristal·lí: 'pacta sunt servanda'. El pacte no parla de derogació parcial. El document escrit i firmat per les màximes autoritats de cada partit és l'acord. Després, cada formació podrà dir el que vulgui, però la derogació integral de la reforma és literal"

Les patronals CEOE i Cepyme rebutgen el pacte a través d'un comunicat en què diuen que el pacte és un "menyspreu indignant al diàleg social".

"Són molt agressius en els seus comunicats, però els grups parlamentaris són els representants de la sobirania nacional. Comprenc que Garamendi [president de la patronal] surti amb duresa perquè representa el que representa, ell em reconeix les pressions que té"

La segona reunió de la taula de diàleg, pendent

Condiciona la trobada, encara que sigui de forma telemàtica, a la superació de la crisi sanitària generada pel coronavirus

"Encara no hem derrotat el virus i no recuperarem la normalitat de forma immediata; però, si la tendència segueix així, la taula de diàleg s'ha de reunir com més aviat millor. La crisi territorial també és una necessitat històrica, cal diàleg i que tothom cedeixi"

Pablo Iglesias referma que la derogació de la reforma laboral és íntegra:
 

Ciutadans, un soci de futur estable?

"Han actuat com una dreta responsable; els dono les gràcies, però seran oposició. Inferir de l'acord per a la pròrroga de l'estat d'alarma que ens posarem d'acord amb una força de dretes que governa amb Vox i el PP en molts territoris, doncs no és així"

Una data per a l'aprovació de l'ingrés mínim vital?

No té clar que hagi de ser el divendres 29 de maig i recorda que no descarten la possibilitat de fer un Consell de Ministres extraordinari. Iglesias parla d'un "acord transversal defensat fins i tot per gent de dretes", que "és una victòria dels moviments socials"

"Ha de ser el mes de maig. A Catalunya, serà compatible amb la renda mínima garantida. El cost de la vida no és simètric a tot arreu, i els governs autonòmics han de poder ampliar i millorar la protecció social"

ERC demana el permís retribuït per a pares i mares, durant el confinament

"Hi hem d'intervenir. És un tema que fa mal a molta gent, moltes famílies tenen problemes per fer la conciliació. Teletreballar amb nens és molt difícil, calen també espais de desconnexió. Però les prestacions han de ser compatibles amb una perspectiva d'igualtat i que les dones no hagin de renunciar a les seves professions"

Es prorrogaran els ERTOs? La crisi se superarà amb retallades?

No confirma el primer punt, malgrat que admet que "caldrà fer més coses i millor". I molt clar en el segon: "Qui planteja una retallada, planteja una bogeria"

"Mai ha exisitit un Ministeri de Treball a Espanya que protegeixi com ara, amb una mobilització de recursos sense precedents. Toca fer polítiques fiscals expansives i gastar, no només per qüestions de justícia fiscal, sinó d'eficiència econòmica. A Espanya, encara no governa cap banc"

Imatge del
 

La gestió de les residències

"Vull tenir una paraula amable amb el president Quim Torra, que ha reconegut que no s'han fet bé les coses. És decent dir-ho. El model de residències privades no es pot repetir. En molts casos, hem vist voltors i corruptes dirigint la gestió de la salut de les nostres persones grans"

L'impost que gravi les grans fortunes

"Cal entendre que el patriotisme no té a veure només amb les banderes, també amb els impostos. Qui té la sort de tenir un patrimoni d'un milió d'euros, en moments com aquest, ha de fer un esforç patriòtic i ara tindran un mecanisme que els permetrà exercir-lo. Fa falta un impost de solidaritat de les grans fortunes? La resposta és de calaix"

L'aprovació de 2.100 milions d'euros per a la compra de tancs de combat

"El contracte va ser firmat per anteriors governs i nosaltres hem de complir-lo. Ningú pensa que la prioritat són tancs o avions de combat, però és un acord firmat per l'anterior govern. La llei l'hem de complir tots, encara que no ens agradi"

ARXIVAT A:
Pablo Iglesias Estat d'alarma

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut