Milers de migrants arriben a Ceuta davant la passivitat de la policia marroquina
Desenes de migrants a l'espigó d'El Tarajal, a la frontera de Ceuta amb el Marroc, aquest dilluns (Europa Press)
ANÀLISI

Obrir les fronteres perquè "vinguin les noies a netejar"?

Actualitzat

La delegada del govern a Ceuta reclama la reobertura de la frontera amb el Marroc perquè les noies -textualment- vinguin a netejar. El pitjor de les declaracions és que ni se n'adona, que el que està dient és profundament colonialista i, per tant, racista. Volent fer una proclama a favor de les bones relacions diplomàtiques, no se li acut una altra cosa que dir que vol acollir noies del Marroc perquè li netegin la casa.

Salvadora Mateos va fer les polèmiques declaracions aquest dissabte
Salvadora Mateos va fer les polèmiques declaracions aquest dissabte (Delegació del govern espanyol a Ceuta)

I potser fins i tot considera que això és bo perquè està en contra dels que volen tancar les fronteres als immigrants. Colonialisme, classisme i racisme. Ah, i sexisme. Aquesta és la gran desgràcia de la gent obligada a fugir de casa seva, sigui per guerres o per misèria: una part de la població europea els considera delinqüents en potència i una altra els vol com a mà d'obra barata.

Només cal veure les condicions en què estan els treballadors estrangers als hivernacles, a la maduixa o a la fruita dolça. I, per no anar gaire lluny, pensem com treballen moltes cuidadores de gent gran a casa nostra.

ARXIVAT A:
MigracionsFeminismeRacismeCeuta
Anar al contingut