Semàfor de sèries, amb Toni de la Torre, a "El matí de Catalunya Ràdio"
S'estrena la tercera temporada de "Succession" a HBO
El matí de Catalunya Ràdio

L'esperat retorn de "Succession", la millor sèrie del moment?

La sèrie d'HBO, la que més elogis ha rebut els últims anys, estrena tercera temporada

Actualitzat
TEMA:
Sèries

1. "Succession"

Semàfor Verd

A quina plataforma HBO

De què va És una sèrie sobre una família propietària d'una gran corporació que genera ingressos milionaris i que té al capdavant un patriarca que es resisteix a triar un hereu, fet que fa que els fills es disputin la posició.

Les traïcions i els cops baixos estan a l'ordre del dia i la trama oscil·la entre la tragèdia shakespereana d'una família desgraciada i l'humor negre i la sàtira de la vida dels més rics.

La tercera temporada ha començat amb un episodi que ha recollit molt bé l'alt voltatge amb què va acabar la temporada anterior, que va tenir un final que marcava un punt d'inflexió en la història de l'herència.

Semàfor de sèries, amb Toni de la Torre, a 'El matí de Catalunya Ràdio'
L'actor Brian Cox interpreta el patriarca de la família Roy

Ara hi ha un enfrontament en el si de la família que gairebé és una guerra civil on cal triar bàndol. Els diàlegs continuen tan brillants com sempre i els personatges han entrat en un estat d'histèria que fa que l'adrenalina estigui pels núvols.

És una sèrie que fa entrar l'espectador en contradicció perquè els personatges són molt execrables. No tenen escrúpols. Es desfarien de qui fes falta per interès propi. Però, al mateix temps, són producte d'un pare que fa sentir inútils els seus fills, els menysté constantment i fa servir l'herència per enfrontar-los els uns contra els altres.

Per tant, són execrables, però també profundament infeliços. Això fa que t'impliquis en la lluita que tenen per l'herència, triant –segurament– el "menys dolent". I per això et tenen en una contradicció permanent.

Semàfor de sèries, amb Toni de la Torre, a 'El matí de Catalunya Ràdio'
L'actor Jeremy Strong és Kendall Roy a "Succession", un dels fills del magnat de la família

"Succession" està basada en fets reals. De fet, el creador Jesse Armostrong volia fer inicialment una pel·lícula sobre la família Murdoch. Al final, la sèrie s'inspira en una amalgama de famílies semblants, com els Redstone (propietaris de ViacomCBS) i els Sulzberger (editors del NY Times). Però els Murdoch continuen sent el referent més clar.

El seu imperi és gegantí. Tenen en propietat publicacions en diferents països arreu del món i canals de televisió; el més conegut és FOX News, que té un equivalent directe a la sèrie. A la vida real, FOX News va ser un instrument polític que va ser clau perquè Donald Trump arribés a ser president dels Estats Units i també va tenir nombrosos casos d'assetjament sexual que van ser encoberts, semblants a l'encobriment de la sèrie.
 

2. "The billion dollar code"

Semàfor Groc

A quina plataforma Netflix

De què va És una minisèrie alemanya de 4 capítols sobre dos hackers que van denunciar Google per haver-se apropiat de la seva feina per desenvolupar Google Earth.

Havien tirat endavant un projecte anomenat TerraVision als anys 90. No el van poder culminar, però el van patentar, i això va fer que anys més tard, el 2014, poguessin denunciar Google per utilitzar la seva feina sense permís.

Semàfor de sèries, amb Toni de la Torre, a 'El matí de Catalunya Ràdio'
"The billion dollar code", la minisèrie sobre Google

La sèrie, que seria un "Halt and Catch Fire" a l'estil alemany, alterna entre el passat –quan desenvolupaven TerraVision– i el present del judici. La narrativa David contra Goliat funciona molt bé i és una història de només quatre episodis que atrapa fàcilment.

3. "Only murders in the building"

Semàfor Verd

A quina plataforma Disney+

De què va Comèdia de 10 episodis sobre tres obsessionats als podcast sobre crims reals, com ara el "Crims" de Catalunya Ràdio. Estan tan obsessionats que quan es produeix un crim en el seu edifici decideixen que n'han de fer un podcast.

Semàfor de sèries, amb Toni de la Torre, a 'El matí de Catalunya Ràdio'
Selena Gomez, Steve Martin i Martin Short a "Only murders in the building"

La sèrie és entranyable de forma instantània gràcies als personatges de Martin Short i Steve Martin, que tenen un tempo còmic meravellós interpretant dos senyors grans que formen un tàndem impensable. Un és llançat i l'altre és prudent.

Completa el trio Selena Gomez que, francament, no està al nivell dels altres dos, però que funciona perquè el seu personatge xoca generacionalment amb els altres dos, un fet que genera humor.

La sèrie combina la investigació real del crim amb referències a les ficcions sobre investigar crims, no només true crimes, també sèries policíaques. El to és molt lleuger i entretingut –de vegades massa– pel tema que tracten i que dona lloc a situacions poc versemblants, i en la forma es permet bogeries creatives que m'han fet aplaudir.

4. "Back to life"

Semàfor Verd

A quina plataforma Filmin

De què va Explica la història de la Miri, una noia que torna a casa després de passar 18 anys a la presó condemnada per assassinat. Veiem com intenta refer la seva vida al mateix temps que anem descobrint què va passar.

Semàfor de sèries, amb Toni de la Torre, a 'El matí de Catalunya Ràdio'
L'humor negre de "Back to life" per retratar els problemes de la reinserció

La Daisy Haggard interpreta la protagonista i fa un gran paper. Fa que te la facis teva de seguida. Té la feina difícil de convèncer al món que és bona persona. I després tindrà una feina encara més difícil que és perdonar, a si mateixa i altres; un pas que ha de fer si vol començar de zero.

Acaba d'estrenar la segona temporada i és una opció recomanable si us va agradar "Fleabag". De fet, és dels mateixos productors.
 

 

ARXIVAT A:
Sèries
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut